Автор
Woman.bg

"Ефрофутбол" подарява Harley Davidson от сцената на Kavarna Rock Fest 2014

Kavarna Rock Fest вече набра дългогодишна история. По време на традиционно лятното събитие участие са взимали едни от най-утвърдените имена от рок и метъл сцената. Тази година освен чисто музикалните емоции организаторите предвиждат и много спортни такива.

„Виновно“ за това е партньорството им с българския букмейкър „Еврофутбол“, който осигурява атрактивни придобивки и изживявания за спортните фенове – 100 билета за фестивала, мотор Harley Davidson, 500 тениски на Kavarna Rock, както и атрактивни футболни турнири, видео стена за Световното първенство по футбол и други. Повече ни разказва организатора на Каварна Рок Фест Алекси Калев.

Здравейте! Разкажете ни повече за тазгодишния фестивал. Да започнем от бандите, защото те са най-важните.

Да започнем с това, че тази година фестивалът ще се проведе в рамките на три дни – 27, 28 и 29 юни. Това е преди Джулай морнинг. С оглед започването на хубавия сезон се надявам на приятно време, а и ще бъдем точно когато са осминафиналите на Световното първенство по футбол в Бразилия. Ще имаме в петък състезание между млади банди, нарекли сме го Kavarna Rock Battle of the Bands. Има участници от цялото Черноморие – Молдова, Румъния, България. Там те ще се състезават и ще получат две големи награди – едната ще бъде връчена от международно жури, а другата е осигурена от нас и е чисто материална, носителите й ще бъдат определени от публиката на място. Големите имена за тази година са, разбира се, хедлайнерите на 28-ми и 29-ти. Това са съответно Europe и Helloween. Подгряващите групи на 28-ми са Krokus, Pretty Maids и Gus G. За 29-ти юни големият хедлайнер е Helloween, а подгряващи са Sabaton, Gothard и Jorn. Интересното е, че победителите от състезанието в петък, които ще бъдат две банди – едната избрана от жури, а другата от публиката, ще бъдат подгряващи на тези имена и ще се качат на една сцена с тези големи групи.

Т. е. в петък ще стане ясно кои български групи ще подгряват на фестивала.

Не само български. Може публиката да реши, че харесва повече румънска, молдовска група, така че колкото повече хора дойдат, толкова изборът ще бъде по-реален. А, за да бъде и по-честно, ние предвидихме да има международно жури, което ще види онлайн изпълненията на тези млади банди и ще каже кой е техния фаворит и кой ще бъде подгряващ на първия ден, на Europe. Групата, която бъде избрана от публиката ще свири във втория ден, под Helloween.

Страхотни емоции за музикалните фенове сте подготвили. Но освен тях знам, че предвиждате и други по-спортно насочени…

Да, моята главна цел е да се случи нещо, което се прави на международно равнище, а именно хората да идват не само заради самите групи, които участват, а и заради самото фестивално изживяване – пътуването, яденето, пиенето, новите запознанства, с хубавите емоции, които съпътстват едно такова пътуване, защото това е едно тридневно изживяване и който не е ходил няма как да го опише. В контекста на това, тази година чрез партньорите ни „Еврофутбол“ ще направим два страхотни футболни турнира. Единият е „Баща, майка и дете“ – той е много атрактивен. Вторият ден правим друг турнир за така … по-едрите мъже. Ще се играе по двойки, като общото им тегло трябва да е минимум 180 кг. „Еврофутбол“ осигурява страхотни награди. Но това не е последното, защото „Еврофутбол“ се оказа повече от голям партньор в случая. В тяхната мрежа се разиграва мащабна кампания, в която голямата награда е Harley Davidson и именно на сцената на Kavarna Rock в навечерието на излизането на Europe ще направим жребий, от който ще стане ясно името на собственика на мотора. Мисля, че това е страхотен шанс за всички зрители на Kavarna Rock, за всички фенове на футбола и на „Еврофутбол“ да получат бонус, един страхотен мотор и то на сцената на Kavarna Rock, което мисля, че ще бъде страхотно.

И то точно преди да излязат Europe…

Да, точно преди да излязат Europe, така че (бел. ред. с надежда той да се падне на участник от публиката) най-вероятно ще се засекат в бек стейджа и за всички ще бъде много приятно. Нека да спомена, че това е голямата награда, а има и по-малки. Те също са страхотни. „Еврофутбол“ отново по своя инициатива раздават 100 билета за Kavarna Rock, така че, играейки „Еврофутбол“ ще можете да получите и безплатен билет за фестивала. Раздават и тениски отново на Kavarna Rock, които са много готини и много свежи.

Колко зрители очаквате?

Тази година очакваме около 10 000 човека. Дай Боже времето да е благосклонно, да бъде слънчево и приятно. Имайте предвид, че с „Еврофутбол“ ще направим една огромна видео стена пред стадиона, където изграждаме голяма търговска зона. В нея хора, които обичат не само музиката, но и да си хапнат и пийнат, ще могат да гледат мачовете и да изживеят по по-различен начин Световното първенство, слушайки и готина музика.

Страхотно звучи. Надявам се да се получи добре! Много Ви благодаря и пожелавам успех на фестивала!

Стискам палци и на Вас!