Автор
Роси Кацарова

Ефикасни трикове за по-плътни устни

Ако искате да имате сочни и плътни устни, не е необходимо да прибягвате до така модерните хиалуронови филъри. Може да си осигурите по-големи устни и в домашни условия с помощта на няколко лесни трикчета.

"Да" на ексфолацията

Напуканите устни са непривлекателни поради много причини, една от тях е, че изглеждат по-тънки, защото отразяват по-малко светлина.

Само за минути ще се сдобиете с по-сочни и апетитни устни, ако ги ексфолирате. Може да го направите със специална за целта козметика, но може и с подръчни средства. Достатъчно е да смесите захар с малко вода и да нанесете с въртеливи движения получената гъста смес в областта на устните.

Тази изпитана домашна рецепта ще отстрани мъртвите клетки само за секунди. Най-ефикасният начин за ексфолация обаче си остава масажирането на устните с четка за зъби. Намажете устата с балсам, след което нежно разтрийте с четка кожата. По този начин не само ще отстраните белещата се повърхност и ще си осигурите гладки устни, но и ще ускорите циркулацията на кръвта в устните, благодарение на което те ще изглеждат по-сочни. Имайте предвид обаче, че това действие има ефект за кратък период от време, което може да се увеличи, ако ексфолирате кожата на устните редовно.

Хидратацията е от значение

Гримьорът и бюти блогър Хилъри Клейн споделя, че хидратацията е от особена важност, ако искаме устните ни да изглеждат плътни и сочни.

Преди да сложите макиаж върху тях, винаги нанасяйте балсам за устни. Оставете го да подейства поне за пет минути. Чак след това продължете със следващите стъпки от грима.

Клейн също така съветва да отделите място на балсама от мента, ако искате да имате сочни и визуално уголемени устни. Той ще засили циркулацията на кръв в областта и следователно устните ви ще се подуят леко и ще придобият по-наситен розов цвят.

Светли пред тъмни тонове

Едно от най-ефикасните средства, осигуряващо ви по-сочни устни, е боравенето с правилните цветове на грима.

Колкото и естествено плътни да са устните ви, ако използвате тъмни нюанси гланц или червило, те ще изглеждат по-тънки. Затова гримьорите съветват дамите да залагат предимно на светли тонове червила и гланцове, които отразяват светлината и по този начин оптически уголемяват.

Вещите в макиажа също така споделят и друго хитро трикче за по-обемни устни – избирайте гланц вместо червило. Причината отново се корени във факта, че първият продукт, за разлика от втория, отразява светлината, благодарение на което устата ви ще изглежда по-сочна и съблазнителна.



Подчертайте контура

Хилъри Клейн съветва винаги да подчертавате контура на устните си с молив, като излизате малко извън очертанията. По този начин оптически ще увеличите устата си. За да изглежда обаче добре естетически, линията трябва да е тънка, а избраният от вас цвят да е близък до червилото или гланца, който ще използвате.