Автор
Кристина Кирова

Едно приложение за запознанства, базирано на омразата

Забелязали ли сте колко сплотени стават хората, когато имат общи интереси и харесват едни и същи места, музика, филми, храна, известни личности...? Но какво може да ни обедини повече? Колкото и неприятно да звучи - омразата.

Тъкмо това доказва и появата на най-новото приложение за запознанства "Хейтър". За разлика от другите приложения, които свързват хората на база възраст, местожителство, професия, хоби и общи интереси, то ни помага да "завържем запознанство", благодарение на всичко, което не харесваме или дори мразим.

Приложението стартира на 8-и февруари и до момента е достъпно за iPhone. Предстои обаче да бъде разширено. Единственото, което трябва да направите, за да се запознаете с хора, които мразят същите неща като вас, е да инсталирате "Хейтър" и да споделите какво не харесвате. Приложението изготвя профила ви на база онова, което сте отбелязали, че мразите (храна, места, песни, селфита, определени ситуации и т.н.). Любопитен, но не и неочакван, е фактът, че една от най-разпространените теми, които потребителите не харесват, е "Доналд Тръмп".



Създателят на приложението е бившият служител на "Голдман Сакс" Брендън Алпър. Първоначалната идея била то да се използва за комедиен скеч, но не след дълго проектът прераснал в добра инвестиция - доказано е, че хората се обединяват много по-бързо около нещата, които не харесват, отколкото около тези, които харесват.

Въпреки че е факт отскоро, "Хейтър" се радва на голям успех и добри отзиви заради изненадващо практичната си идея. Също като "Тиндър" приложението е свързано с вашия фейсбук профил и другите могат да видят част от информацията, която сте споделили в него (пол, възраст, име, местожителство, общи приятели).

Може би силната любов се заражда покрай омразата? Понякога споделянето на общи негативни мисли, свързани с живота и възгледите ни, може да ни отведе при човека, с когото си подхождаме.