Миналата седмица Бети Уайт навърши 92 години. Тя е зодия Козирог и не се предава лесно, особено в зрелите си години.

Бети Уайт е американска комедийна актриса, чието име се свързва най-вече с телевизионния сериал „Златните момичета“, а също така с „Шоуто на Мери Тайлър Мор“. През своята телевизионна кариера е удостоена със 7 награди Еми и има звезда на Алеята на славата. Първата й Еми награда е през 1951 година, а най-новата - през 2011 година. През юни 2010 година започва нов телевизионен сериал с нейно участие „Жега в Кливланд“.

Тя е голям защитник на животните и работи за тяхното опазване с много различни организации. Женена е 3 пъти, като първите два брака траят само по две години, третитя брак трае 20 години, до смъртта на съпруга ѝ през 1981 година.



Ето какво мисли Бети за живота:

"Ако не се вземате прекалено на сериозно, съвсем скоро може да започнете да виждате забавната страна в ежедневието си. А понякога това може да е животоспасяващо."

"Много хора започват да се тормозят за годините още в училище, а това е пълна загуба на време. 'О, аз съм на 30, на 40, на 50...' Възползвайте се максимално."

"Не се опитвайте да бъдете млади. Просто отворете съзнанието си. Постоянно се интересувайте от различни неща"

"Една дама харесва да получава комплименти за външния си вид, за очите си, за фигурата си, но цени много повече тези за личността си."

"Винаги може да прецените човека според начина, по който се отнася към едно животно."

"За да е успешно едно приятелство, то отнема време и енергия. Може да имате късмета да намерите страхотен приятел, но вашата връзка няма да издържи, ако не го цените правилно."

"Винаги може да прецените човека според начина, по който се отнася към едно животно."

"Майка ми често ми казваше: 'Колкото повече остаряваш, толкова по-добър ставаш. Освен ако си банан'."

"В речника ми не съществува дума "пенсиониране". Няма да могат да се отърват от мен по този начин."