Една тайна от миналото застрашава живота на двете сестри – Кейт и Хана Конъли.

Всичко започва, когато семейната компания за антикварни мебели в Лонг Айланд Сити, основана от дядо им, избухва в пламъци посред нощ. Не е пощаден и музеят, където от години са изложени безценни експонати.

Инцидентът предизвиква куп въпроси. Какво е правила в музея Кейт – стройна, руса красавица с висок пост в една от водещите счетоводни фирми в страната и сестра на пробиваща си път към върховете модна дизайнерка, когато избухва пожарът? Защо Гюс – пенсиониран и недоволен от отстраняването си майстор реставратор – я е придружавал в този безбожен час? Възможно ли е някой да не е онзи, за когото се представя?

Гюс е мъртъв, а Кейт, сериозно пострадала при инцидента, е в кома. Естествено и двамата не са в състояние да обяснят какво са правили там или какво общо може да има трагедията с издирването на изчезнало от години младо момиче. Нито пък могат да предупредят, че някой прикрива следите си и е готов да убива, за да се спаси...

С грабващо напрежение Мери Хигинс Кларк напредва стъпка по стъпка и за пореден път демонстрира майсторството си, превърнало книгите й в международни бестселъри от години. Тя поднася на читателя една загадъчна мистерия, пораждаща куп въпроси и със запомнящи се герои, един от които вероятно е безмилостен убиец...

За автора:

Мери Хигинс Кларк е родена на 24 декември 1927 г. в Бронкс, Ню Йорк, САЩ. Тя е второто дете в католическото семейство на ирландския емигрант Лука Хигинс и съпругата му Нора Дъркин, която също е от ирландски произход. Има двама братя, по-големия Йосиф и по-малкия Джон. Мери Хигинс се интересува и започва да пише още като дете с малки стхотворения и детски пиески. Семейството и се издържа добре от ирландски пъб, но баща и умира внезапно, когато тя е на 10 години. След неговата смърт започват финансови трудности, но майка им се стреми да изучи децата си. Мери Хигинс завършва училището „Свети Франциск Ксавиер” и получава стипендия да продължи образованието си в академия „Villa Maria”, училище, ръководено от монахините на Конгрегацията де Нотр Дам дьо Монреал. Учителите й я насърчават да развива таланта си да пише и на 16 години тя прави първи, но неуспешен, опит да публикува първото си произведение.

За да подпомага семейството работи в хотел „Шелтън”. Въпреки усилията семейството губи жилището си и се премества в малък тристаен апартамент. След като завършва гимназия, Мери Хигинс получава частична стипендия и отива в училището за секретарки „Wood”, за да може да си намери по-добра работа. През 1946 г. започва работа като секретарка и рекламен асистент в „Remington Rand”. Посещава вечерни курсове за реклама и промотиране. Уменията и в писането са оценени от ръкодството и са и възлагани все по-отговорни задачи по подготовка на рекламните материали. Работи с бъдещия писател Джоузеф Хелър и неизвестения тогава Грейс Кели.

Книга: „Безбожен час”
Автор: Мери Хигинс Кларк
Издателство: Бард