Необичайна книга пренасяща ни в Куала Лумпур – един от най-бляскавите азиатски мегаполиси.

Но зад лъскавата му фасада се крие различен свят. Хиляди млади жени – малайзийки, рускини, украинки, новозеландки, филипинки, тайландки продават денонощно телата си под контрола на местната мафия. Авторът на книгата Ю Пайк Леонг проследява техните драматични истории. За да ги предаде максимално достоверно, той влиза "под прикритие" в ролята на "клиент".

Малайзия е мюсюлманска страна, конституционна монархия и една от държавите с най-добри икономически показатели в Азия. Столицата й е с население над милион и шестотин хиляди души. За разлика от Тайланд, проституцията в Куала Лумпур не е предназначена основно за туристи. Клиенти са главно местни жители, тъй като в Малайзия е за предпочитане да се забавляват с проститутки срещу заплащане, вместо да развалят семействата си с извънбрачни връзки. Леонг описва различни места с различна клиентела, където се предлагат всевъзможни видове услуги.

Книгaта представлява едно своеобразно документално свидетелство на явлението "секс срещу пари", така характерно за големите градове в Югоизточна Азия.

Книга: „Куала Лумпур“
Автор: Ю Пайк Леонг
Издателство: Слънце