Автор
Роси Кацарова

Един по-различен конкурс за красота

В руския град Красноярск тече трескава подготовка около предстоящ конкурс за красота. В него участничките ще дефилират с бански и бални рокли – като на всяко друго подобно съревнование.

Регламентът е типичен, но не и участничките. Конкурсът е само за пищни дами и поради това носи името "Мис Донът 2017".

Конкурсът се провежда за втора година и е организиран от местна модна агенция. Дама, работеща в нея, разкри в интервю за Ройтерс, че целта на състезанието е да се променят нагласите на руснаците и те да разберат, че красива може да бъде не само слабата фигура.



"Искаме да покажем, че ние сме женствени, въпреки че не отговаряме на актуалните модни стандарти", коментира Олга Олеснитская, която спечели конкурса през 2016 г.

Друга участничка от миналогодишния конкурс - Александра Риженкова, цигулар в Красноярската опера и балет, споделя, че благодарение на състезанието е възвърнала самочувствието си след раждането.

"Покрай бременността натрупах доста килограми, от които не успях да се отърва след раждането. Това ме депресира и ме накара да крия фигурата си под широки дрехи. След участието ми в конкурса всички притеснения обаче изчезнаха",разказва тя.