Автор
Woman.bg

Един идол на 63 – честит рожден ден, Джон Траволта

Страхотният Джон Траволта навършва днес 63 години. Момчето с прекрасните сини очи от „Брилянтин“ посреща рождения си ден като мъж, преживял както много любов, така и горчивината на разочарованието и болката.
Джон има над 30 номинации за големи филмови награди и почти толкова отличия. Главни рооли, сциентология, много звезден блясък и много тъга – така може най-кратко да се опише живота на Траволта.


През 2009г. той изгуби сина си Джет. Няколко години по-късно написа в профила си в социалните мрежи: "Прекарвайте време със своите родители, и вие родители със своите деца. Отнасяйте се с тях добре, защото един ден, когато си погледнете в телефона, те няма да са там вече."

Снимката, която Джон Траволта публикува в социалните мрежи след смъртта на сина си Джет.

Феновете смятат Траволта за една от най-емблематичните кинозвезди за всички времена, а той самият често скромничи и определя своя талант като „резултат от много работа“. И това всъщност е вярно.
Джон Траволта е роден на 18 февруари 1954 г. в Ингълууд, Ню Джърси, САЩ. Джон е най-малкото от шестте деца на Хелън и Салваторе Траволта. Баща му притежава автомобилен сервиз. Майка му го записва в театралното училище в Ню Йорк, където се учи да пее, танцува и играе. Той решава да комбинира трите и на 16 получава първото си назначение – в музикалната продукция "Bye Bye Birdie".


Напуска училище и работи основно в сезонни програми и в телевизионни реклами. Присъединява се към гастролираща трупа, която играе „Брилятнин”, така едва 18- годишен стъпва на Бродуей. След „Брилятнин” той влиза в състава на шоуто "Over Here". Минават 10 месеца и Траволта решава да опита късмета си в Холивуд.

Така стартира шеметната кариера на Траволта. А коя ще е следващата му емблематична роля – предстои да разберем...