Британският актьор Еди Редмейн, който преди броени дни спечели "Оскар" за ролята на видния учен и космолог Стивън Хокинг във филма "Теорията на всичко", отслабва за следващото си екранно превъплъщение, съобщи Contactmusic.

Стройният Редмейн си е поставил си за цел да свали близо 13 килограма за ролята си във филма "Датчанката". Източник от обкръжението му разкрива, че 33-годишният актьор се е подложил на строга диета, от която вече има резултат. Еди Редмейн е пазил в тайна отслабването си по време на промоционалните си ангажименти и оскаровата кампания.

Четете още: Коя е най-добре облечената звезда на наградите "Оскар"?

След завръщането си във Великобритания обаче той ще наблегне на свалянето на останалите килограми. Във филма "Датчанката" Еди Редмейн ще се превъплъти в образа на Лили Елбе - родена като Ейнар Вегенер, датски художник и първият документиран случай на операция за смяна на пола.

По-рано беше съобщено, че Редмейн усилено се подготвя за ролята заедно с известната хореографка Александра Рейнолдс, която му помага да вижда нещата от женска перспектива - как да седи, да се движи, да позира, да обува чорапогащник и да ходи на високи токчета.