Топмоделът Джордан Дън се е вманиачила по маратонките.

Красавицата откри новата си страст в спортните обувки, макар че обувките на висок ток остават в сърцето й. "Започнах да събирам маратонки. Те се превърнаха в моя мания. Едни обувки на висок ток обаче винаги променят визията", казва тя.

Родената в Лондон Джордан призна, че когато навлизала в света на модата й е било трудно да ходи на висок ток. Скоро обаче се научила да дефилира по котешката пътечка, след като майка й купила обувки с високи платформи, с които да се упражнява.

"Когато започнах да се занимавам с мода, не можех да ходя на токчета. Мама ми купи едни обувки с високи платформи, за да се науча. Каза ми, че ако мога да ходя с тези обувки, ще мога да ходя с всичко на краката си", разказва красавицата.

Джордан бе забелязана в обикновен магазин във Великобритания през 2006 г. едва на 16-годишна възраст. Тя призна, че често е завиждала за живота на съучениците си, но с времето се е научила да оценява какво й е дадено. "Иска ми се да оценявах повече каква възможност получих в началото. Завиждах на съучениците си, защото те можеха да ходят на училище, в колеж, не можех да бъда с приятелите си. Сега всичко се нареди", каза тя през британското издание на списание Vogue.

БГНЕС