Автор
Woman.bg

Джон Галиано: Ще се завърна по-голям и силен

Модният дизайнер Джон Галиано даде интервю за френското списание за мода Le Point като част от терапията за лечение на зависимостта му към наркотиците и алкохола.

За най-новия брой на списанието дизайнерът разговаря с психиатъра Борис Сирюлник за дългия път, през който преминава и за това какво го очаква в професионален план. Галиано не говори за руската козметична марка, на която е творчески директор, сподели, че работата е неговата терапия. Той вярва, че все още има какво да даде на театъра, киното и висшата мода.

"Все още не съм създал най-добрата си колекция. Новият Галиано ще бъде по-голям и по-силен", казва дизайнерът.

Той говори и за 24 февруари 2011 г., когато направи скандално антисемитско изказване. "Това, което се случи в парижкото кафене La Perla, беше защитен механизъм", обяснява Галиано. "Действах по начин, който познавах от юношеството си. В училище бях тормозен, защото съм гей. В онзи ден бях и под въздействието на алкохол и наркотици. Не искам да се извинявам, искам да обясня какво прави пристрастяването с един човек. Вече не бях себе си. Почувствах се провокиран. Изрекох най-ужасните, най-непоносимите неща, които могат да се кажат", заяви дизайнерът.

Галиано споделя, че е преизградил себе си като личност, но все още не е преодолял този инцидент. 3 пъти седмично той ходи на терапия за пристрастени и иска извинение от засегнатите от ужасните му думи.

"Престанах да бъда жертва. Направих нещо, което никога няма да бъде забравено и съжалявам за това", казва Джон Галиано.

БГНЕС