Дизайнерът Джими Чу споделя, че никога не е спирал да прави обувки, защото се чувства удовлетворен, когато завърши красив дизайн.

61-годишният дизайнер казва, че създаването на дизайни за обувки продължава да бъде основен момент в живота му и не планира да прекрати това си занимание.

"Продължавам да правя дизайни за обувки и рисувам. Не мога да живея без това. Уча младите и работя с тях, но продължавам да правя обувки. Не мога да спра. Правя това в продължение на много години и го обожавам. Не мога да спра. Никой не може да ми върже ръцете и да ме накара да спра", казва дизайнерът.


Джими Чу споделя, че е изработил първия си чифт обувки на 11-годишна възраст и допълва, че съвременните технологии задушават творчеството. Докато растял в Малайзия, той често отделял време, за да изучава нови техники в дизайна на обувки.

"През онова време нямаше iPhone, нямаше телевизия, нямаше компютри. Когато свършех училище и къщната работа, майка ми и баща ми ми казваха: "Синко, искаш ли да научиш нещо ново?". Винаги гледах баща ми, майка ми и чичо ми как правят обувки. Тогава те насърчаваха да гледаш, защото когато гледаш, се учиш", споделя Джими Чу.

Четете още: Никол Кидман топлес за Jimmy Choo