Вчера Дженифър Анистън направи изявление пред списание People:

"С прискърбие аз и брат ми, Джон, ви съобщаваме, че майка ни, Нанси Доу, почина. Тя издъхна след дълго боледуване, заобиколена от семейството и най-близките си приятели. От името на роднините ви моля да уважите личното ни пространство и да не бъдем обезпокоявани, докато преживяваме загубата.“

Според In Touch Weekly, Анистън посетила майка си на 12-ти май за пръв път от пет години насам, а вчера е получила обаждане от болницата, за да отиде и да я види за последно.

Майката на Дженифър страдала от много заболявания и дори малко преди да почине е изгубила способността си да говори и да ходи. Тя била откарана в болница по спешност в събота късно през нощта.

Не е тайна, че звездата от "Приятели“ винаги е била в сложни отношения с майка си. Анистън не веднъж е споделяла и причината за това:

"Едно време майка ми беше модел и беше много, много красива, просто зашеметяваща. Аз не съм като нея и вероятно никога няма да бъда. Тя е много критична към мен и прощава трудно, сърди ми се дори за най-дребните неща.“

Отношенията между Нанси и Джен се влошили през 1999 година, когато Доу издала книгата си "From Mother and Daughter to Friends", в която описва подробно връзката с дъщеря си.

Нанси Доу, освен модел, беше и актриса. Играла е в сериали като The Beverly Hillbillies и The Wild Wild West през 60-те. Омъжвала се е два пъти, като от първия си брак с Джак Мелик, има един син, а от втория с Джон Анистън, е Дженифър.

Двете дами така и не възстановили напълно контакта си почти до смъртта на Нанси:

"Много е хубаво, че с майка ми отново си говорим. Невероятно е колко бързо се променя живота. Радвам се, че с бавни, но сигурни крачки отново се сближаваме.“ сподели Анистън миналата година в Good Morning, America.

Но въпреки това, Дженифър не покани Нанси на сватбата си с Джъстин Теру, която се състоя през август 2015 година.

Последният филм, в който участва 47-годишната Анистън носи имаето Mother's Day, чиято премиера бе преди месец.