С бляскава церемония бе открито ХХ световно първенство по футбол. Церемонията се състоя на "Арена де Сао Пауло" в едноименния град, където от 23:00 ч. един срещу друг излизат домакинът и голям фаворит за титлата Бразилия и Хърватия в мач от група А.

Представлението продължи 25 минути, а в него взеха участие близо 600 души.

Накрая на терена бе изнесен националният флаг на Бразилия, а топката се разтвори и от нея излязоха изпълнителите на официалната песен на Мондиала "One Love, One Rhythm" Дженифър Лопес, Питбул и Клаудиа Лейте и я изпяха за пръв път на живо.

Латино дивата Дженифър Лопес отхвърли слуховете, че е започнала нова връзка със звездата от американския формат "Денсинг Старс" Максим Чмерковски. Но Латината отхвърли тези спекулации.

Миналата година Чмерковски е бил сред танцьорите на дивата по време на изпълнение за "American Music Awards". Предполага се, че пръст в тяхното сприятеляване има най-добрата приятелка на Джей Ло актрисата Лия Ремини, която е създател на шоуто за танцуващите звезди. Преди да замесят името му с това на Лопес, по-младият руснак е имал връзки с редица известни жени, сред които и супермодела Кейт Ъптън.