Джанет Джексън е лице на новия брой на сп. Prevention. Пред него 46-годишната звезда споделя за своята вечна борба с килограмите.

По повод дългогодишните препятствия по пътя й към здравословен живот Джанет твърди, че ако има нещо наистина добро, което да е направила за феновете си, то е че им е показала колко обикновена и нормална е всъщност и как те също могат да се справят с проблемите с теглото си.

И като стана дума за признания сестрата на покойния Майкъл Джексън отбелязва, че никак не си пада по упражнения:

„Не обичам да правя упражнения и лесно се отегчавам. Тони Родригес (нейният личен треньор, бел.ред.) е страхотен. Всеки път ме изненадва с нещо ново. Има дни, в които не ми се тича по плажа, но той знае колко обичам спорта и затова решава, че ще играем футбол или просто ще ме накара да съм куче, гонещо тенис топка.

Когато се подготвям за турне, правя упражнения с танцьорите. Той ни разделя на отбори и участваме във всякаки надпревари.“

Джанет винаги е имала проблем с йо-йо ефекта на отслабване и твърди, че наднорменото й тегло сериозно започнало да застрашава здравето й.

„Когато качих много килограми през 2005 лекарката ми беше много притеснена. Бях близо до развиване на диабет. Дори когато свалих и после пак качих мъничко килограми винаги ме предупреждаваха за болести на сърцето.“

В момента певицата е говорител и лице на програмата за отслабване Nutrisystem и твърди, че най-хубавото нещо е, че може да разчита на близките за подкрепа в борбата за здравето си.

„Знаейки, че имам проблем с възприятието си за собственото ми тяло, моля приятели и семейство да ми казват, когато съм свалила твърде много. Защото в противен случай ще продължавам да се притискам да свалям още и още.“