Една от най-известните певици на света – Бионсе – има страхотна фигура и я поддържа в отлична форма.

Именно тя съветва жените да посветят два дни от всеки месец на разтоварване с лимонено-медена диета.

Тази диета не бива да се прави по-често от веднъж месечно, нито да продължава повече от два дни. Това е практика за отслабване и детоксикация.

Рецепта за строга лимонено-медена диета

Четете още: Маска с мед и лимон за здрава коса

Хората вече отдавна са наясно колко са полезни лимоните и медът. Двата продукта се ценят най-вече като източници на въглехидрати и витамини, от които имаме нужда всеки ден. Идеята на диетата е за известно време да спрете да се храните и вместо това да пиете сутрин, на обед и вечер специално приготвена напитка.

Рецептата е следната: в чаша чиста вода добавете 2 супени лъжици мед, 2 супени лъжици прясно изстискан лимонов сок и щипка лют червен пипер. Преди консумация разбъркайте добре. Пийте тази „лимонада“ 6 пъти на ден. В паузите се позволява да пиете вода и веднъж дневно чай с разхлабителен ефект.

Класическа лимоново-медена диета

Четете още: Лимоново суфле

Онези, които намират строгата диета на звездите твърде екстремна, могат да пробват неин олекотен вариант. Класическата лимонено-медена диета е нискокалорична и ще ви позволи за два дни да свалите до 2 кг. Подходяща е както за хора, които искат редовно да прочистват организма си, така и за онези, които спешно трябва да свалят един-два килограма.

Лимонената киселина намалява чувството за глад, прочиства организма от токсини и намалява целулита. Лимоново-медената диета, макар и нискокалорична, няма да ви накара да се чувствате уморени благодарение на хранителните свойства на меда.

За закуска, обед и вечеря трябва да консумирате само смес от тези два продукта. Приготвянето й е просто – в 3 л. вода добавете сока на 15 лимона (заедно с пулпата) и 50 гр. мед.

На втория ден си пригответе същата смес и я пийте през целия ден. Можете да пиете и вода или зелен чай без захар. Тази диета ще прочисти организма ви от токсините, ще прочисти кръвта и лимфата и ще тонизира кожата ви.

Тази диета не бива да се практикува по-често от един път месечно, нито да продължава повече от два дни. Най-добре е да изберете за диетата дни, в които да си останете вкъщи и да не се натоварвате с физически или умствен труд.

Лимонено-медената диета не се препоръчва на хора със заболявания на бъбреците и гастрит с повишена секреция. Преди началото на диетата е добре да се консултирате с лекаря си.

По време на диетата организмът постоянно изхвърля течности, така че ще се чувствате по-удобно, ако прекарате дните за разтоварване вкъщи. След приключване на диетата се хранете умерено поне един ден, за да избегнете проблеми с храносмилането.