Автор
Woman.bg

Двойките спят по-добре, когато жената e доволна от брака

Освен очевидната липса на сън, която идва след караница, състоянието на връзката може да се отрази и върху съня на партньорите.

Двойките са по-склонни да заспиват заедно, ако жената е по-доволна от брака, показва ново проучване. Резултатите показват, че цялостният синхрон в заспиването и събуждането сред двойките е висок, като тези, които спят в едно и също легло, са будни или спят заедно през около 75% от времето. Ако жената е по-доволна от брака, процентът от времето, когато двойките са будни или спят, е по-висок.

Четете още: Предбрачните договори вече с клауза "социална мрежа"

"Много от това, което се знае за съня, е на базата на изследвания на индивидуално ниво. Повечето хора споделят съня с партньора", казва Хедър Гън, ръководител на изследването към Университета в Питсбърг, САЩ. "Начинът, по който двойките спят заедно, може да повлияе или може да бъде повлиян от състоянието на връзката им", допълва тя.

В проучването участие са взели 46 двойки, които са попълнили въпросници относно връзката им. Обективни данни за съня са получени и с актиграфия в продължение на 10 дни.

"Сънят на женените двойки е по-синхронизиран по минути в сравнение с обикновени индивиди. Това предполага, че сънят ни се определя не само от това кога спим, но и с кого спим", казва Гън.

Четете още: Пози за страхотен орален секс!

Източник: БГНЕС