Автор
Woman.bg

Двойка обикаля света с бебето си, което няма 1 г.

Намираме си редица оправдания да не преследваме мечтите си, да не зарежем сивия, монотонен живот и да се впуснем в така мечтаното приключение, да посетим всички онези екзотични дестинации, за които само сме чували.

Но истината е, че ако човек достатъчно силно желае да напусне матрицата и да живее живота на мечтите си, ще го направи въпреки всички трудности, които изникват на пръв поглед. Доказателство за това е историята на младата двойка Карън Едуардс и Шон Байс, които само 10 месеца след раждането на дъщеря си продават колата си, дават дома си в Лондон под наем и се отдават на няколкомесечно пътешествие из Нова Зеландия, Австралия и Азия. Карън разкрива, че единственото, което носят със себе си, е една раница, в която е целият им багаж - 10 тоалета за бебето и около 5-6 за тях. Категорична е, че не им трябват повече неща, защото винаги до сега са взимали със себе си куп дрехи, голяма част от които въобще не обличат.



Карън излиза в майчинство, Шон напуска работа и тримата, заедно с дъщеричката им Есме още ненавършилата година, заминават на път. Първо посещават Нова Зеландия, където е роден Байс, а после Австралия, Сингапур, Малайзия, Индонезия, Виетнам, Китай и Тайван.

Едуардс, която е медицинска сестра и е израснала в Ирландия, признава, че когато семейството ѝ разбира за решението им с Шон, ги обявяват за напълно луди. Но Карън е категорична, че това е едно от най-добрите решения, които с половинката ѝ са взимали.

"Двамата много обичаме да пътуваме, затова искахме да включим и дъщеря ни към нашия начин на живот. Убедена съм, че различните места, миризми и звуци ще стимулират всичките ѝ сетива", споделя Карън.

"Когато минахме под водопада, цялата Есме стана вир вода, което за една наносекунда ме накара да се почувствам лоша майка. Но после си казах: 'Ох, я стига, това е само вода, ще оживее'."



Пътешествието на двойката струва близо 10 000 долара, които те успяват да си набавят от наема, който вземат за къщата си, продавайки колата си и други лични вещи, от паричните обещетения за майчинството на Карън и от парите, които Шон изкарва, докато работи като озеленител по време на престоя им в Нова Зеландия.

Шарън споделя, че обиколката им из Азия им излиза на доста достъпна цена, защото си купуват самолетните билети месеци по-рано.

"Чувствам се длъжна да разясня тази снимка. Искахме да си направим сладък семеен фотос, но в този момент маймуната скочи върху Есме. За щастие беше дружелюбна и просто си отмина. Имахме късмет. Получи се прекалено забавен кадър, за да не го споделя. Представям си колко би ужасило това някои майки."



До преди седмица семейството бе за пет месеца в Лондон, но в момента тримата отново са се отдали на поредното пътешествие, този път то включва Тайланд и Камбоджа.

"Най-странният период през тази година всъщност бе прибирането ни в Лондон. Есме не бе свикнала да живее на една място за дълго време, защото ние постоянно сменяхме различни хотели и за нея това да сме си вкъщи бе много странно. Беше ни трудно също така да намерим начин да я забавляваме, докато сме си във Великобритания, защото нищо не е сравнимо емоциите, които тя изживя по време на пътуването", споделя Карън и допълва, че не си представя да бе изживяла майчинството си по различен начин.

Снимката е от преди няколко часа и е запечатала триото на характерно за Тайланд открито такси, носещо името тук-тук