Автор
Woman.bg

Две основни хранения на ден лекуват диабета

Две основни хранения на закуска и обяд се оказват по-ефективни в овладяването на диабет от втори тип за сметка на редовното хранене в малки порции.

Експери от Прага твърдят, че изследването поддържа "съществуващите доказателства", че по-големите ястия два пъти дневно са препоръчителни за диабетици.

Диабет от втори тип се появява, когато организмът не произвежда достатъчно инсулин, който да контролира количеството захар в кръвта и нивата на кръвната захар се почакват. Ако не се лекува, диабетът води до сърдечно-съдови заболявания, чувствителни очи, бъбречни заболявания и увредени нерви.

Четете още: Вълшебни пролетни зеленчуци

Учените препоръчват на хората, диагностицирани с диабет, да опитат промяна в хранителния си режим, като променят количеството прием на храна, времето когато я приемат и разбира се, съдържанието.

"Някои пациенти се притесняват, че ако се хранят основно сутрин и обед, това означава да бъдат гладни през нощта, но когато се хранят по 6 пъти на ден, чувството на глад също не ги напуска", коментират изследователи.

Четете още: Зърнените храни намаляват риска от рак на дебелото черво