На 10 април H&M представя двете си нови колекции Conscious и Conscious Exclusive.

С помощта на две нововъведения – специална органична гладка кожа от шведския доставчик на кожи Tärnsjö и органична коприна, колекциите демонстрират новите възможности, които предлагат по-устойчивите материи. Едновременно с това H&M въвежда и новата система за етикетиране „Clever Care“ с указания за устойчиво носене и грижа за дрехите.

„H&M се гордее със своята дейност в сферата на устойчивата мода. Колекциите Conscious и Conscious Exclusive демонстрират безбройните възможности на устойчивите материи, а новите етикети Clever Care дават възможност на клиентите ни да се присъединят към нашата мисия за по-устойчиво бъдеще на модата“, казва Ан-Софи Йохансон, главен дизайнер на H&M, New Development.

Колекцията Conscious Exclusive е създадена в сътрудничество с „EVER Manifesto“ – експертния креативен и дизайнерски тръст, специализиран в устойчивата мода, който споделя ангажимента на H&M към по-устойчиво бъдеще на модата. Момичетата от „Ever Manifesto“ също така ще се появят в кампанията на Conscious Exclusive заедно с Амбър Валета – супермодел и актриса, известна с отговорното си отношение към устойчивото развитие. Амбър Валета е лице и на кампанията на колекцията Conscious.

Conscious Exclusive е специално създадена лимитирана колекция от театрално бляскави модели със сложни детайли, изработени от висококачествени материи и вдъхновени от фламенкото и бохемския стил. В колекцията присъстват нови материи – специална кожа от крави, отглеждани за производство на месо в шведски ферми, и органична коприна, отглеждана на органични черничеви дървета. Колекцията ще се предлага в 150 избрани магазина на H&M в целия свят, както и у нас, в H&M бул. Витоша 6. Избрани модели ще се продават и в онлайн магазина, специално създаден за екологичната инициатива на Амбър Валета „Master & Muse“, на yoox.com.

Тазгодишната колекция Conscious съдържа задължителни модни артикули от по-устойчиви материи, които са идеални за пролетта. Ключови модели са: яркооранжева рокля с по-дълга задна част, която е изработена от Tencel® с полиамид, както и кафтан със свободна кройка с графичен зебра принт. Колекцията ще се продава във всички магазини на H&M, както и онлайн.