Автор
Woman.bg

Дъщерята на Кърт Кобейн – новата модна икона

Известният американски дизайнер Марк Джейкъбс с гордост разкри името на новото си вдъхновение. Негова муза сега е 24-годишната Франсис Бийн Кобейн. Младият модел е плод на любовта между Кърт Кобейн и Къртни Лав.

Магьосникът от Ню Йорк, както наричат Марк Джейкъбс, сподели фотография на Франсис от колекцията си "Пролет 2017" на профила си в Instagram. Под снимката дизайнерът написа, че я е срещнал за първи път на вечеря с майка й Къртни Лав и Анна Суи, когато Франсис била едва 2-годишна.



"Винаги съм искал да работя с Франсис. Нейната красота, уникалност и сила са нещо, на което се възхищавам и
уважавам отдавна. Малко неща са толкова трайни за вдъхновението ми като хората, чиято честност, вярност, смелост и любопитство ги карат да изследват и да нарушават общоприетите норми", споделя атрактивният дизайнер за новата си муза.



Пред Vogue Франсис, чиято страст е изобразителното изкуство, подчертава обаче, че работата й като модел никога не е била и няма да бъде сред големите й амбиции.


"Не бих го направила за друг освен за Марк", допълва тя.
"Колекцията ми се стори страхотна и бях поласкана, че Марк се е сетил за мен за представянето й. Харесва ми дръзкият му и иновативен подход. Той все още е голям бунтар в модния свят, какъвто винаги е бил от самото начало на кариерата си."


През 2008 г. Франсис Кобейн за първи път се появи на корицата на модно списание (Harper's Bazaar). През 2010 г. врати отвори първата й самостоятелна изложба, озаглавена с многозначителното "Scumf**k".


За звездните си родители Франсис не обича особено много да говори. В момента тя е на 24 години, но загубва баща си едва на 20 месеца.


Франсис Кобейн и Кортни Лов, Снимка: Instagram