Автор
Роси Кацарова

Държавните лидери, които Тръмп обиди (Видео)

Новият американски президент Доналд Тръмп е в Овалния кабинет само от два месеца, но вече успя да влезе в доста неловки ситуации с лидерите на едни от най-значимите съюзници на САЩ. Което бе очаквано, все пак той е ексцентричен и непредвидим, както многократно сме отбелязвали.

Ангела Меркел

Само преди дни под ножа на американския президент попадна Ангела Меркел. В петък Доналд Тръмп се срещна с германския канцлер в Белия дом, за да обсъдят наболели политически и икономически теми.

Впечатление на присъстващите фотографи направи фактът, че когато двамата се срещнаха, не си стиснаха ръцете. Поради това присъстващите представители на медиите шеговито се провикнаха „ръкостискане“. Афектирана от реакцията на репортерите, Меркел попита тихо Тръмп иска ли да си стиснат ръцете, но той не отговори, гледайки пред себе си със стиснати ръце.

"Общото впечатление от тази среща беше, че тя бе доста студена", коментира германският седмичник "Шпигел".

"Тръмп не пожела да подаде ръка на Меркел на среща в собствения си кабинет!", написа германският в. "Билд" .

Шиндзо Абе

Гореспомената среща далеч не първият гаф на Тръмп.

Японският президент Шиндзо Абе бе един от първите, с които новият президент на САЩ се видя след встъпването си в длъжност.

Срещата на двамата бе белязана от 19-секундно ръкостискане, което видимо смути азиатския лидер и съдейки по реакцията му е доста вероятно да му е причинило ѝ физически дискомфорт.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп успя да влезе в спор и с президента на един от най-големите американски съюзници – Австралия.


Причина за спора между двамата стана споразумение за приемане на бежанци, сключено от кабинета на Барак Обама.

"Ще проуча тази тъпа сделка”, написа Тръмп в Туитър. Той също така не само прекъснал разговора си с Търнбул след 25 минути, въпреки че било планирано да продължи цял час, но и заявил на австралийския си колега, че това е най-лошият телефонен разговор с държавен лидер, който е имал досега.