Сдружение "Зачатие" организира за десети пореден път най-мащабното събитие за двойките с репродуктивни проблеми в страната - Деня на репродуктивното здраве, което ще се проведе в град Банско на 6 юни 2015 г.

Мотото на тазгодишното издание e "Дългият път към мечтата", а основна тема – „Неизясненият стерилитет”.

Акцентите ще бъдат:
взаимопомощ и споделяне на опит, безплатни индивидуални консултации и групови беседи със специалисти в областта на репродуктивното здраве, новости в лечението на безплодието.

Отново всички, които вървят по трудния път на проблемното забременяване, ще могат да се срещнат в неформална обстановка със специалистите и да получат адекватна информация по медицински, психологически и правни въпроси.

Основната тема "Неизясненият стерилитет - дългият път към мечтата" е посветена на онези двойки, при които не е намерена причина за репродуктивните неуспехи - въпреки всички изследвания и лечения. Какви са въпросите, които си поставяме, какви са проблемите и кои са възможните решения за преодоляване на неизяснените причини за липса на бременност.

Има ли изход от заплетения лабиринт, в който се лутат над 10% от всички хора с репродуктивни проблеми - тези въпроси ще зададем на водещите специалисти по репродуктивна медицина и ще обсъдим заедно с пациентите в една открита и обширна дискусия.

В основата на събитието ще бъдат взаимопомощ и споделяне на опит, безплатни индивидуални консултации и беседи със специалисти в областта на репродуктивното здраве, новости в лечението на безплодието.

Денят на репродуктивното здраве ще се провежда в хотел "Орфей", ул. Баньо Маринов 2А - град Банско от 13 до 17 ч на 06 юни 2015 г.

Официалната вечеря ще се проведе в основния ресторант на хотел "Орфей" от 20:00 ч. Цена на куверт за вечеря 19 лв.

За участниците и гостите, които желаят да използват резервирани от нас нощувки, сме предвидили резервации за стаи в хотел "Орфей" ул. Баньо Маринов 2А. Нощувка за участниците в събитието 29 лева на вечер на човек с включена закуска.

Традиционно това събитие ще предостави възможност за групови беседи по предварително определени теми, в които ще се включат пациенти и специалисти от различни области на медицината.



Беседите ще бъдат организирани по следните основни теми:

Неизясненият стерилитет - проблеми и решения
В тази дискусия специалистите ще отговорят на всички ваши въпроси, свързани с неизяснения стерилитет, какви са основните проблеми и възможните решения за справяне с тях
Повтарящите се неуспехи в IVF - има ли изход
В тази беседа можете да зададете на специалистите от водещи ин витро клиники в страната въпросите, които ви вълнуват относно причините за неуспехите при ин витро процедури, какви новости се прилагат за повишаване шанса за бременност.

Безплатни индивидуални консултации

Специалисти, които ще провеждат безплатни индивидуални консултации в Деня на репродуктивното здраве на 06 юни 2015 в хотел "Орфей" - гр. Банско

Д-р Йосиф Димитров, Д-р Тодор Димитров и Боряна Бенбасат - Инвитро АГМЦ "Димитров" - София
Д-р Явор Владимиров и д-р Десислава Тачева - СБАЛАГРМ "София"
Д-р Васил Даскалов и д-р Мариела Даскалова - Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив
Д-р Виолета Рилчева и Д-р Данаил Мартинов - КИРМ - Плевен
Д-р Таня Янакиева - Медицински център "София 2000" ООД
Д-р Александър Кунев - МЦРЗ "Д-р Щерев" - Русе
Д-р Георги Николов и д-р Валентин Пенчев - МЦ "РепроБиоМед" - София
Специалисти от САГБАЛ "Д-р Щерев" - София

8 от посетителите на Деня на репродуктивното здраве в Банско на 6 юни 2015 г. ще получат ваучери на стойност 500 лева всеки

Традиционно, по време на Деня на репродуктивното здраве, сдружение "Зачатие" дарява ваучери за финансово подпомагане на диагностиката и лечението на стерилитет. Средствата за тези ваучери са осигурени чрез дарения от граждани и фирми през годината. Получателите на ваучерите се определят чрез публичен жребий, който ще се тегли по време на официалното закриване на Деня. Всеки посетител на Деня на репродуктивното здраве 2015 в Банско, който желае да участва в тегленето на жребий за получаване на ваучер за финансово подпомагане в размер на 500 лв, трябва да попълни специална анкетна карта при пристигането си на събитието. С получателите на ваучерите се сключва договор за дарение, а сумите се изплащат след представяне на документи за извършените диагностично-лечебни дейности.


ПРОГРАМА

За Ден на репродуктивното здраве
06 юни 2015, Хотел "Орфей", Банско

12:30 ч. – 13:00 ч. Регистрация

Зала Вихрен

13:00 ч. - 13:45 ч. Официално откриване на Деня на Репродуктивното Здраве и пресконференция и дискусия на тема „Неизясненият стерилитет - дългият път към мечтата”
13:45 ч. – 14:15 ч. Кафе-пауза
14:15 ч. - 15:15 ч. Групова беседа със специалисти на тема „Неизясненият стерилитет - проблеми и решения”
15:15 ч. - 15:30 ч. Пауза
15:30 ч. – 16:30 ч. Групова беседа със специалисти на тема „Повтарящите се неуспехи в IVF - има ли изход?”

Зали Василак и Тодорак
13:00 ч. – 17:00 ч. Безплатни индивидуални консултации със специалисти

17:30 ч. – 18:30 ч. Годишно общо събрание на Сдружение „Зачатие”

Ресторант "Орфей"
20:00 ч. Официална вечеря

Записване за безплатни индивидуални консултации можете да направите на e-mail: drz2015.zachatie@gmail.com