Забравете за сложния начин, по който оформяме контурите на лицето си с всевъзможни комплекти за подчертаване.

Draping техниката е насреща, за да ви улесни и да можете да подсилвате чертите на лицето си по-бързо всеки ден. Тя става популярна още през 70-те и много гримьори и популярни личности са нейни привърженици, като най-големият е Марк Джейкъбс. При нея ви е необходим единствено руж като най-добре е да са два цвята. Единственото, което трябва да направите, е да нанесете с помощта на четка, по-тъмен руж под скулите и по-светъл в горната част на скулите. След това нанесете върху брадичката и челюстта си, особено ако лицето ви е по-закръглено. За завършек сложете от светлия руж върху челото, слепоочието и носа си.

Заложете на руж с лилав нюанс

Не бъдете скептични, лилавият нюанс е изключително благоприятен за подчертаване на контурите и за тена ви. Разбира се, за да изберете най-подходящия цвят, трябва да се съобразите с цвета на кожата си, но задължително заложете на нещо, в което има розов или лилав нюанс. Той ще принесе още блясък и красота към визията ви.

А за да бъдете още по-бляскави...

Просто нанесете блясък върху горната част на клепачите си. Когато акцентът пада върху очите ви ще бъдете още по-забележителни, а погледът ви - още по-изразителен.