Скъпи дами, този материал е в подкрепа на SOS Детски селища България, които се грижат ежедневно за над 500 деца и младежи. Ще прочетете разказ за малкия Сашко, за когото борбата с живота без семейство е тежка. Можете да помогнете на него и други дечица с благотворително дарение от 5 лева. Но за това ще научите след няколко реда. Сега се запознайте със Сашко.

Сашо не знаеше домашния си адрес, защото нямаше дом. Не очакваше мама да го гушне, защото тя го бе изоставила. Това е историята на Сашо, изтъкана от трудности и перипетии, с които се сблъскват хиляди деца в България.

Докато навърши 7 години, Сашо обиколи 7 дома.

Когато идва в SOS приемно семейство, той постоянно изпада в пристъпи на ярост. Насъбрал толкова много гняв в себе си, той непрекъснато гризе ноктите на ръцете си.

Приемните родители на Сашо го даряват с обич и грижи. Малко по малко той започва да се чувства сигурен и защитен. Гневът, който години наред бе таил в себе си, започва да отстъпва място на обичта – обич към SOS приемните му родители и братята му.

Днес Сашо не избухва. Владее емоциите си и умее да изразява чувствата си. Той е щастлив, общителен и има много приятели. Има домашен адрес и има в кого да се гушка.

Децата като Сашо имат нужда от постоянна подкрепа. Изпрати SMS с цифра 5 на 1287 и стани SOS Приятел с редовни месечни дарения от 5 лв.

Влез във важните истории.