Донатела Версаче стана лице на новата рекламна кампания на Givenchy.

Новината бе съобщена чрез Инстаграм от Рикардо Тиши, креативен директор на Givenchy. По-късно бе потвърдена и от самата Вирсаче. "Заедно можем да счупим бариерите в модата", написа в Туитър 59-годишната дизайнерка.

Първата снимка от есенно-зимната кампания на Givenchy с главно действащо лице Донатела Версаче

Донатела е сестра на Джани Версаче, основател на едноименния моден бранд. Джани бе застрелян от ревнив любовник през 1997 г. в Маями. След гибелта му компанията бе оглавена от Донатела, която с течение на годините продаде по-голямата част от дяловете си, оставяйки си 20%.

Донатела Версаче, Елтън Джон и Джани Версаче

Донатела Версаче беше една от първите в модния бизнес, предприели рекламни кампании с участието на знаменитости, които допреди това не са се изявявали като професионални модели. По покана на Донатела лица на "Версаче" са били Мадона, Дженифър Лопес, Деми Мур, Кристина Агилера.

Напоследък Донатела се сближи с Лейди Гага, като двете нерядко прекарват заедно уикендите си. Под ръководството на Донатела "Версаче" разшири бизнеса си и извън модата, откривайки курорт в Австралия и хотел в Обединените Арабски Емирства.