Дизайнерската визия на съвременната кухня продължава да се усъвършенства, придавайки си важност и стил. Всяка себеуважаваща се домакиня ще оцени изтънчените линии, изискания силует и блясъкът на новите интериорни предложения на COMO за функционална кухня.

Да, кухнята е едно от най-важните места в дома и освен функционална, тя трябва да бъде красива и удобна. В нея жените прекарват голяма част от деня си, затова е важно, да й се отдели особено голямо внимание. Но до тук с клишетата.

Днес ще говорим за новаторство, домакински удоволствия и изкуството да градим красив дом. В търсене сте на нови идеи? Следват десетте домакински заповеди на модерната кухня са:

#Стратегически позициониран умивалник

Интериорните дизайнери са единодушни, хубаво е умивалникът да бъде ориентиран към източник на светлина. Ако е поставен близо до прозорец, внимавайте водопроводният кран да не пречи на отварянето му.

#Красиво и функционално кошче за боклук

Край на отпадъчните торби. Чао на нестабилните кошчета за боклук. Искаме елегантна и подредена кухня.

#Шкафовете горе

Независимо дали кухненското пространство е малко или голямо, позиционираните нависоко шкафове и други мебели създават усещането за простор. Удобство, което допринася за общата хармония на съвременната кухня.

#Работен плот, но не какъвто и да

Централен, удобен и функционален. Той е сърцето на семейната кухня. Около него събирате любимите си хора, с които споделяте вкусни моменти на радост и любов. Там създавате кулинарни шедьоври, пробуждащи сетивата на малки и големи. Да, кухненския плот е ключов за кухнята и затова към избора на такъв е родно да подхождаме с особено внимание.

#Подиумът на семейната кухня

Той трябва да бъде качествен, издръжлив, гладък и не на последно място красив. Забравете за паркетните настилки. Те лесно се разместват, издуват се при допир с вода, деформират се с времето и периодично трябва да се сменят. Днес се предлагат множество керамични материали, наподобяващи дърво, камък, мрамор и не само, които ви позволяват да затвърдим стила на кухнята.

#Шкафчета тук, там, навсякъде

Всяка една от нас си мечта е за кухня по каталог. Желаем тя да бъде добре подредена, приветлива и елегантна, като нас. Водени от усета ни за стил и естетика, залагаме на изчистените линии, добри пропорции, корелативна подредба и елегантна визия.

#Вътрешна хармония

Шкафчета, рафтове, чекмеджета и не само. Съвременната кухня е мултифункционална. Към предназначените пространства за домакинските уреди и инструменти, интериорните дизайнери въвеждат обособени кътове за готварски книги, растения и декорация.

#Добре разпределена енергия

В кухнята са необходими (поне) три контакта, за да бъде тя функционална. Позиционирайте един или два източника на електричество под горните шкафове, за останалите заложете на модулните и/или POP-UP системи, улесняващи ползването на бяла техника без да натоварват цялостната визия на помещението.

#Top-фурна

Защо е редно да позиционираме фурната на високо? От съображения за сигурност. По този начин предпазваме децата от изгаряния и щадим гърба си, защото не трябва да се навеждаме постоянно, когато готвим.

#Пространствена хармония

Полезно е да припомним задължителните разстояния, с които е редно да се съобразяваме.

  • Пред мебел: от 70 до 90 см.

  • Пред миялна машина: 90 см.

  • Пред фурна: 100 см.

  • Пред хладилник: 80 см

  • Между два мебела: от 90 до 120 см.

  • Това не само ще улесни движението в кухнята, но ще ви гарантира сигурност, и не на последно място – ще Ви спести време рано сутрин, когато бързате да си направите кафе, а останалите членове от семейството тичат по пижами из дома.

    За финал, изтъкваме закон #1 на съвременната кухня - #Доброто качество. Къде да го намерите? В София, разбира се. По-конкретно в COMO. Там ще намерите предложения с елегантен дизайн и множество практични нововъведения, които превръщат ежедневното готвене в удоволствие.

    Създайте своето мечтано кухненско студио с гарантирано немско качество. Разнообразието от функции, модели и цветове е огромно, затова ви каним да направите правилния избор за вашия дом.

    Кухня COMO? Ние сме за!

    Изберете или създайте кухните, които пасват на характера ви.