Автор
Woman.bg

Домошарите са по-непривлекателни за жените

Противно на схващането , че мъж, който се справя с домакинската работа е привлекателен за жените, социолозите установиха, че миенето на кухненския под и на съдовете не носи повече късмет на мъжете в леглото.

Новото изследване сочи, че представителите на силния пол, които редовно вършат домакинска работа като готвене и чистене, правят по-малко секс от мъжете, които не се тревожат особено от това, пише “Daily mail”.

Учените от Института “Хуан Марч” в Мадрид изследвали данни за връзките на 4561 американски двойки на средна възраст в продължение на 20 години, включително сексуалния им живот и как разпределят домакинските задължения.

Четете още: Сексът става полезен на 31-та минута

Домакинските задължения като готвене и чистене традиционно се възприемат като женска работа, а в 80% от домакинската тя продължава да се върши от жените.

Макар че двойките с равномерно разпределение на задачите са по-щастливи, мъжете, които вършат женска работа, правят секс по-рядко от тези, които избягват ютията и печката. В действителност мъжете, които са се дистанцирали от домакинските задължения, правят секс 1,5 пъти повече в месеца от тези, които се потят с домакинска работа. Като цяло двойките правели секс веднъж в седмицата, цитира изследването БГНЕС.

Социологът Сабино Корнрич каза, че половите стереотипи може би обясняват тези резултати. Той обясни, че вероятно жените смятат мъжете, вършещи „женска” работа, за по-непривлекателни в сексуален план. Двойките със сходни роли се чувствали повече като брат и сестра, отколкото като партньори, допълва Корнрич.

Четете още: Плюсовете от връзка с по-зряла жена