Не е необходимо да е Св. Валентин, за да изненадата любимия си с ръчно направени сладки във формата на сърце. Особено ако въпросният десерт е с домашно приготвена глазура. Ммм вкусно, нали?

Необходими продукти за бисквитите:

1 ½ чаши неосолено масло

2 чаши захар

2 цели яйца

2 жълтъка

4 чаени лъжици екстракт от ванилия

2 чаени лъжици екстракт от бадем

4 чаши брашно

1 чаена лъжица брашно

1 чаена лъжица бакпулвер

Начин на приготвяне на бисквитите:

Разбийте маслото и захарта за около две минути, докато се смесят добре. После добавете двете яйца и двата белтъка и разбъркайте добре. След това прибавете и екстракта от ванилия, както и този от бадем. Отново разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

В отделна купа изсипете брашното, солта и бакпулвера. Смесете ги добре, след което бавно ги изсипете в купата с маслото и разбъркайте докато се комбинират. Не прекалявайте с бъркането, защото в такъв случай тестото ще стане прекалено твърдо и трудно за оформяне.

Четете още: Неустоимо изкушение: Домашен шоколадов пудинг кейк

Покрийте тестото с фолио и го оставете да престои в хладилник за един час. След като ги извадите от хладилника, загрейте фурната до 350 градуса. Разстелете тестото до постигането на желаната дебелина, изрежете бисквитите от него с помощта на формички и печете върху намазнена готварска хартия за 6-8 минути.

Точното време за печене зависи от дебелината на вашите бисквити и от колко препечени ги искате.

След като са изпечени, ги оставете да изстинат напълно преди да добавите глазурата.

Четете още: Сурови, шоколадово-бадемови блокчета

Необходими продукти за глазурата:

1 чаша пудра захар

1-3 чаени лъжици прясно мляко

няколко капки лимонов сок

червени плодове за рисуване ( боровинки, ягоди или малини)

Начин на приготвяне на глазурата

Кипнете на печката 1/2 - 1 чаша вода и към нея прибавете шепа червени плодове. Оставете ги във врящата вода, докато тя се оцвети, а плодовете станат меки. След това махнете от печката течността с плодовете и леко ги намачкайте с вилица. Оставете ги да се охладят. През това време в отделна купичка комбинирайте пудра захарта и сока от лимон. Прибавете ги към млякото лъжичка по лъжичка, докато достигнете желаната от вас гъстота на сместа. Добавете плодовете. Ако получената смес ви се вижда прекалено течна, добавете към нея още пудра захар.

Четете още: Кокосов лайм пай