Честита ви есен! И понеже е традиция през есента всяка една рецепта да включва тиква, ние ви предлагаме едни чудесни домашни бисквитки с тиква.

Добрата новина е, че са нискокалорични и подходящи за всички вас, които внимавате как се храните, биете отбой на храните с висок гликемичен индекс, имате диабет или спазвате палео диета. На практика, можете да ги хапвате в неограничени количества.

Бисквитките са сочни, сладки и имат вкуса на тиквен пай, без да носят онези калории в екстра, които вървят заедно с него. Предложете ги и на децата -ще се бият за тях, гарантирано!

Необходими продукти:

1 чаена чаша бадемово масло (от магазини за здравословни храни и био магазини)

1 чаена чаша бадемово брашно (можете да си го направите сами в кухненския робот)

3/4 чаена чаша пюре от тиква (сварена и пасирана тиква)

1 яйце

1/2 чаена лъжичка сода за хляб

5 чаени лъжички подсладени кокосово стърготини) + още малко за поръсване

1 чаена лъжичка ванилия


Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 180 градуса.

Смесете всички съставки в купа и ги разбъркайте добре, докато се смесят напълно. Трябва да получите лепкаво тесто.

Покрийте дъното на тавата за печене с хартия за печене и подредете оформените кръгли бисквитки.

Четете още: Ммм-медени бисквитки

Четете още: Бисквитки с бадеми

Сплескайте внимателно всяка бисквитка с помощта на лъжица или с дъното на чаша.

Поръсете малко кокосови стърготини върху бисквитките.

Печете ги за около 15 минути, докато краищата им не добият златист загар.

Насладете им се!

Източник: purvite7.bg