Не познаваме жена, която да не иска да изглежда красива. Това включва грижа за кожата, косата, лицето, краката и лицето.

Част от визията на стилната дама включва добре оформени нокти, независимо в какви разцветки са оцветени те и в каква форма са изпилени.

За да имате красив маникюр трябва да се грижите за здравето на ноктите си, тъй като то е основа за добре изглеждащи ръце.

Не всяка дама има време да посещава редовно маникюристка, затова ще ви дадем няколко идеи за домашни рецепти за красив маникюр.

Домашна рецепта за бърз растеж на ноктите


Пригответе смес от: 1 кафена лъжица червен пипер, 2 с.л. топла вода и 1 ч.л. заквасена сметана. Намажете ноктите с получения мехлем и след 15 минути изплакнете. Препоръчително е да ползвате рецептата не повече от веднъж в месеца.

Четете още: Бохо маникюр (видео)

Рецепта за бляскави нокти

Пригответе смес от: 1 ч.л. глицеринов крем, 1 с.л. лимонов сок и 3 с.л. розова вода. С получената смес се намазват нокътните плочки.

Домашна рецепта за подхранване на ноктите

Смесват се равни количества ябълков оцет, бира и зехтин. Ноктите трябва да престоят в „еликсира“ около 10-15 мин.

Домашна рецепта при чупливи нокти

Пригответе смес от 2 с.л. морска сол, 4 капки етерично масло от сандалово дърво, 1 кафена лъжица лимонов сок и 2 капки масло от пшеничен зародиш. Ноктите се киснат 15 мин. и се изплакват.

Рецепти със заздравяващ ефект

Разбийте два жълтъка, прибавете 1/4 ч.ч. прясно мляко и 10 г мед. Поставен върху ноктите за 10мин., мехлемът има заздравяващ ефект. Накрая се изплава с топла вода.

Бързи съвети за здрави нокти:

Накиснете ноктите за 10мин. в прясноизцеден портокалов сок, за да се възползвате от полезното действие на фолиевата киселина, която се съдържа в него.

Намажете ноктите с малко йод, за да не се чупят и да не стават на люспи. Първоначално нокътната плочка ще пожълтее, но до сутринта ще е възвърнала нормалния си цвят.

Желатинът, кокосовото масло и рециновото масло също правят ноктите здрави и блестящи.

Четете още: Маникюр в чест на тиквата