Онези от вас, които вече са се уверили в изключителното действие на натуралната козметика и не се притесняват да налагат върху лицето си продукти от хладилника, ще останат приятно изненадани от маските за лице, които сме ви приготвили.

Маските са предназначени за кожа, склонна към омазняване и образуване на акне и можете да си ги приготвите у дома за по-малко от 15 минути.

Освен това, те са напълно натурални и не съдържат следи от консерванти и други химични съединения.

Четете още: Най-популярните гурута в света на влоговете за красота

Лицето е една от най-чувствителните зони в тялото и е редно да му отделяте нужното внимание с грижа и то не каква да е, а редовна.

Следващите маски са измислени специално за мазни кожи и имат нежно ексфолиращо и дълбоко почистващо действие.

Маска с банан и мед

В купичка смесете 1 добре узрял банан и 1 с.л. мед. След това добавете 10 капки прясно изцеден лимонов сок и разбъркайте хубаво. Когато сместа е готова я нанесете върху лицето и я оставете да действа 15 минути. Изплакнете с хладка вода.

Краставица, яйчен белтък, лимон и хума

Тази маска изчиства перфектно запушени пори. Ще иматe нужда от 1 с.л. настъргана краставица, ½ ч.л. хума, няколко капки лимонов сок и 1 суров яйчен белтък. Смесете всичко до получаване на каша и я нанесете върху лицето за 20 минути. Изплакнете добре.

Маска с овесени ядки

За приготвянето на тази маска ви трябват 1 с.л. Мед, 1 яйчен белтък и овесени ядки толкова, колкото при смесването на съставките да се гъста каша. Нека маската престои върху лицето 15 минути.

Четете още:Домашен пилинг срещу черни точки