Автор
Woman.bg

Домашна тренировка - Основните дамски аксесоари

Край на домашното спортно пригаждане с хавлиени кърпи, бутилки с вода и други алтернативни решения. Време да си осигурим комфорт, сигурност и ефективност, набавяйки си основните фитнес аксесоари за дома, които ще ни позволят да тренираме вкъщи. По този начин ще можем да си осигурим спокойствие и добри резултати. А тялото ще ни бъде благодарно.

На първо място е килимчето. Идеално за осъществяването на коремни преси, планк и други "приземени" упражнения.

Следват, ластикът, въжето за скачане и гиричките. Скачането на въже упражнява издръжливостта. Всеизвестно е, че успоредно със силовите тренировки е редно да правим и кардио. Затова, ако искате да стегнете тялото и подобрите координацията, кръвообращението и да горите повече калории - скачайте! В рамките на един час ще елиминирате около 700 калл.

Що се отнася до тежестите и ластика - те са идеални за изграждането на мускулна маса в дълбочина. Начинаещите е добре да заложат на класически модели с разумно за нивото им тегло, а по-напредналите от нас спокойно могат да си осигурят дъмбели, с които регулярно ще могат да увеличават тежестта.

И не на последно място - фитнес топката. Тя е перфектна за силова, пилатес и/или йога тренировка.

С нея ще можете да упражнявате цялото тяло, осъществявайки серии от разнообразни занимания, включително екстензии, две минутен планк с въртеливи движения на ръцете, Jacknife, мост и др. Така ще подобрите стойката, баланса и гъвкавостта на тялото.