Газираните напитки може и да се водят с вкус на "лимон", но всъщност нямат нищо общо с леко киселия, но супер ободряващ вкус на домашната лимонада.

Когато тя е подправена с лавандула и босилек пък, комбинацията е толкова свежа, че ще искаш да повториш тази рецепта вкъщи отново и отново!

Необходими продукти:
1 супена лъжица лавандула
3/4 чаша пресен босилек, нарязан на ситно+цял за декорация
1/3-1/2 чаша мед или кокосово мляко, или гранулирана захар
5 чаши вода,
1 чаша прясно изцеден лимонов сок
лед, за сервиране

Начин на приготвяне:

В малка тенджерка сложи лавандулата и 2 чаши вода, докато заврат. Ако използваш захар на кристали, прибави и захарта във водата. Когато водата заври, махни тенджерата от котлона и прибави босилека, като затвориш с капак за около 10 минути. През това време изстисках лимоновия сок във висока кана. Прибави и разбъркай меда(ако не си добавила преди това захар, разбира се). Прибави 3 чаши вода. След като босилека е попарен и е пуснал своя аромат, прецеди сместта и я добави в каната с лимонов сок. Разбъркайте добре и след това опитай. Ако лимонадата е със сладък вкус, се добавя вода, ако е с твърде тръпчив вкус, се добавя мед, като увеличаваш дозата с по една супена лъжица, докато лимонадата допадне на собствения ти вкус.

Още по темата четете тук: Чийзкейк с манго

Снимки: halfbakedharvest.com