Необходими продукти:
6 бр. яйца
2 ч.ч. пудра захар
50 г какао
200 г краве масло
300 г смлени орехи
2 пакетчета ванилия
Четете още: Лесна за правене шоколадова торта
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците в купа, след което прибавете към тях захарта, какаото и мекото масло. Разбийте хубаво до получаване на гъст крем. Отделете от него 1/3 за глазурата на тортата.
Поставете в крема ореховите ядки, ванилията и разбитите на сняг белтъци. Разбърквайте сместа внимателно с дървена лъжица, докато се хомогенизира, за да не спаднат белтъците.
Изсипете получената смес в намаслена кръгла тава, покрита с хартия за печене. Оставете да се пече около 1 час и 20 минути в слабо загрята фурна до температура от 120 градуса.
Докато блата е топъл, го намажете с отделения крем и украсете с орехите.
Оставете тортата да стегне за около шест часа в хладилника и после сервирайте.