Необходими продукти:

6 бр. яйца

2 ч.ч. пудра захар

50 г какао

200 г краве масло

300 г смлени орехи

2 пакетчета ванилия

Четете още: Лесна за правене шоколадова торта

Начин на приготвяне:

Отделете жълтъците в купа, след което прибавете към тях захарта, какаото и мекото масло. Разбийте хубаво до получаване на гъст крем. Отделете от него 1/3 за глазурата на тортата.

Поставете в крема ореховите ядки, ванилията и разбитите на сняг белтъци. Разбърквайте сместа внимателно с дървена лъжица, докато се хомогенизира, за да не спаднат белтъците.

Изсипете получената смес в намаслена кръгла тава, покрита с хартия за печене. Оставете да се пече около 1 час и 20 минути в слабо загрята фурна до температура от 120 градуса.

Докато блата е топъл, го намажете с отделения крем и украсете с орехите.

Оставете тортата да стегне за около шест часа в хладилника и после сервирайте.