Част от екипа ни обожава лютивото и затова решихме да ви изненадаме с нестандартна рецепта за домашен пикантен сос.

Тя е по идея на Надя от блога Екомама.

Ето я и нея:

За 5 шишенца по 200 мл. са необходими 1.2 кг. люти червени чушки, 1 глава лук, 2 глави чесън, 4 ч.л. морска сол, черен пипер, розмарин, щипка джинджифил, 1 с.л. мед 4 ч.ч. оцет, 1 ч.ч. вода.

Всичко се пасира фино и се слага да заври. След 20 мин. Се прецежда през цедка, за да се отделят едрите частици. Слага се в бутики и се стирилизира за 10 мин. Сосът не е напълно готов и трябва да узрее 2 седмици. След това е готов за консумация...