Автор
Woman.bg

Долче вита – десет нови аромата за това лято

Лятото винаги ни тласка на път към далечни страни, разцъфва в чудни растения, насища ни със сочни плодове.

А парфюмерите събират всички тези дарове. С помощта на новите аромати можем да се пренесем на фестивала на розите в Иран, на чаена церемония в Китай и на оглед на световните шедьоври в Лувъра.

MARFA ОТ MEMO

Новият аромат на Memo е кръстен на едноименно градче в Тексас (където впрочем се е снимал филмът „Няма място за старите кучета“ на братя Коен). Според легендата по време на основаването на града през 1883 г. жената на главния инженер на ЖП-компанията четяла романа на Достоевски „Братя Карамазови“ и предложила селището да се кръсти на една от героините му. Можете да разказвате тази история, когато някой ви пита защо миришете толкова хубаво. Непременно ще ви попитат – повярвайте ни. Парфюмът съчетава в себе си агаве, портокалов цвят, сандалово дърво и наситен аромат на тубероза. Навява мисли за кактуси, напечени от слънцето скалисти планини и безоблачно небе.



AQUA MOTU ОТ COMPTOIR SUD PACIFIQUE

Морето ни зове все по-силно с всеки изминал ден! Основателите на марка Sud Pacifique Жози и Пиер Фурние са смесили за нас миризми на плажна почивка за колекцията си Eaux de Voyage. Нанесете на кожата си мириса на солен морски бриз, напечен от слънцето пясък и топли вълни. Ароматът на блажено безделие е предаден с нотки на жълт смил и водорасли сред акорди от океан и пясък.



ADDICTIVE VIBRATION ОТ INITIO

Над ароматите на Initio работят не само прочути парфюмери като Алберто Мориласа, но и учени. Заедно те доказват, че обонянието е тясно свързано с подсъзнанието. Миризмите не са просто афродизиаци, но и влияят на настроението и постъпките ни. Тайната им се крие в секретните молекули, залегнали в основата на композицията. Колекцията се дели на смесени бленди и абсолютни акценти. Addictive Vibration спада към последните и е построен около мириса на медена ябълка и бели цветя.



OUVERTURE ОТ SOSPIRO

Как мирише музиката? И то не просто музиката, а италианската опера? На този въпрос може да отговори марката Sospiro (името означава „придихание“ – специален похват, използван от оперните певци за въвличане на публиката в изпълнението). В тежкия флакон от сребристо кадифе и жълто злато се крие една неповторима увертюра. Снежнобелите и главозамайващи нотки на магнолия, жасмин и българска роза са разредени с нюанси на пресни смокинови листа и портокал и стоплени от аромат на канела, тамян и дървесина.



ROSE SILENCE ОТ MILLER HARRIS

Този аромат ни напомня неделна утрин – приятна, безгрижна и мързелива. Представяме си стар европейски хотел, слънчеви лъчи, промъкващи се между завесите, букет рози, оставен във вазата предната вечер и мирис на чисти и добре изгладени чаршафи. Очаква ни цял един ден, изпълнен с разходки по тесни романтични улички, обяд на открита тераса и търсене на симпатични сувенири. И никакво бързане!



BOHEA BOHÈME ОТ MONA DI ORIO

Ученичката на един от най-големите „носове“ на света Едмонд Рудницк Мона Ди Орио е основала своя собствена марка преди 12 години. За огромно съжаление на почитателите си парфюмерката вече не е сред живите, но делото ѝ продължава да се развива. Минималистични композиции, базирани н светлина и сянка, натурални съставки и задържащ се дълго шлейф – това е Mona di Orio. Един от новите аромати на марката - Bohea Bohème от колекция Monogram – е уловил в себе си нотки на чай олонг, култивиран в китайските планини Уишан. Тръпчивият мирис на чай се подчертава от дъх на ела, напъпила топола, пушен кипарис и дъбова дървесина. Към това се добавя сладостта на пчелен восък, завоалирана от флорентинска перуника. Чудесен аромат за хладните летни вечери.



NASHI BLOSSOM ОТ JO MALONE

Лимитираният одеколон Nashi Blossom е подобен на студен крушов сок или хапка от свежа зелена ябълка. Нотките на лимонова кора придават на аромата искряща свежест, а нюансите на роза и бял мускус омекотяват плодовата композиция. Цветовете скоро ще се превърнат в плодове, и едните и другите са прекрасни и нетрайни – това ни напомня новото творение на Фабрис Пелегрин за Jo Malone.



779 ОТ GIULETTA CAPULETI

В този парфюм няма нищо скучно и банално. Първо – той е създаден по технологията микроемулсия – специален метод за смесване на водни разтвори с ароматични масла (парфюмът съдържа 99 % от последните, което му осигурява траен аромат) без добавяне на спирт. Второ – муза на композицията е Мона Лиза, а 779 е поредният номер, под който картината на Да Винчи е въведена в каталога на Лувъра. Въпреки щедрата доза пипер, кардамом и ром, парфюмът е много лек и летен, с акценти на цитрусов фреш и цветни листенца.



KÂSHÂN ROSE КОЛЛЕКЦИЯ L’ESPRIT COLOGNE ОТ THE DIFFERENT COMPANY

Марката The Different Company се преобрази външно, оставайки си същата отвътре. Ароматът Kâshân Rose от колекция L’Espirit Cologne разказва за фестивала на розата в иранския град Кашан, където ежегодно се събират милиони посетители. Въздухът е наситен с мирис на кардамом и градински чай, сандалово дърво и семена от амбра, а до кралицата на цветята розата се нареждат божур, глог и малина.



MIDNIGHT SPIRIT ОТ OLIBERE

Една нощ в Куала-Лумпур. Вълнения от среща с непознат, с когото искате да се сближите. Освежаващи нотки на лимон, лайм и грейпфрут, опияняващи акорди от червено вино и горчив пелин, нюанси на естрагон, палмароза и сено ни потапят напълно в екзотичната атмосфера на фона на кулите Петронас.