Имало едно време в Палермо, двама герои на модата – Доменико Долче и Стефано Габана. Те сънували приказен сън, който претворили в своята чисто нова есенно-зимна колекция.

Приказката разказва за гори от рози, изгубени красавици в тъмната зимна нощ и целият този спектакъл под звуците на Чайковски.

Приказна тематика и много въображение са включени в новата колекция, която дизайнерите представиха на седмицата на модата в Милано.

Модели със средновековни мотиви и ефирни рокли вдъхновени от приказните герои са само част от богатата на вълшебни фантазии колекция на италианските творци.

Чанти под формата на малки кутийки направени от велур, кожа, кадифе и сатен, допълват колекцията FW14. Те отново са вдъхновени от света на вълшебствата, а едно от най-ярките произведения беше чанта наподобяваща златен сандък пълен със съкровища.

Почти всички обувки са с остър връх и покрити с много камъни и бижута. Акцент към вълшебната колекция са ботушите покрити с блестящ прах и перли, "крайно неподходящи за разходка на мокро време".

Новата колекция на Dolce & Gabbana е изобилие от цветове, материи, приказни мотиви, вълшебни съчетания и чудати форми.

Средновековието се възцарява и в мъжката колекция на Dolce & Gabbana за следващите есен и зима, като вдъхновението тук идва от епохалната сага „Игра на тронове“.