Автор
Woman.bg

Доказано и ефикасно отслабване с растението конджак

Конджак диетата е нов начин да свалите онези килограми, които ви тормозят от доста време. Какво всъщност е конджак и защо е доказано и ефикасно средство за отслабване?

Растението конджак е естествено богато на глюкоманан – ингредиент одобрен от EFSA (Европейска агенция по безопасност на храните) за контрол на теглото. При решението за това одобрение са взети предвид ред научни статии и трудове, между които и провеждането на плацебо тестове, доказващи че групата приемаща глюкоманан отслабва значително повече от приемащата плацебо. EFSA одобрява глюкомананът като съставка, която спомага за намаляване на теглото като част от калорийно-контролиран хранителен режим като ви кара да се чувствате сити по-дълго време. Това се постига чрез препоръчителен ежедневен прием на 3 г глюкоманан три пъти по 1 г всеки път заедно с 1-2 чаши вода преди хранене.

Самото растение конджак е с произход от Югоизточна Азия. Местните го консумират от хилядолетия под формата на Ширатаки нудълс - много специфични за азиатската кухня с прозрачния си вид, твърдост при сдъвкване и особена миризма. Интересен факт е че конджакът може да се свърже с около 200 пъти повече вода от собственото си тегло, а за сравнение максимумът на нишестето е 8 пъти.

Добрата новина е че на българския пазар вече има конджак храна, която взима под внимание специфичните особености на европейските потребители и техните очаквания при хранене. Това са продуктите Slim Pasta, Slim Rice & Slim Noodles.

Как да прилагаме калорийно-контролиран режим на хранене с конджак храните Slim Pasta, Slim Noodles & Slim Rice?

Лесно и вкусно – включете в храненето си минимален дневен прием от 100 г Slim Pasta, Slim Noodles & Slim Rice. Може да си направите плодово смууди, спагети болонезе или която и да е ваша любима рецепта със спагети, ориз и нудълс. Продуктите Slim Pasta са неутрални на вкус и приемат вкуса на съставките, които добавите към тях. Съвет при готвене е да направите соса по-течен, за да може пастата, оризът и нудълсът да поемат този сос благодарение на високите им абсорбиращи свойства. Всички продукти са диетични с 21 калории на 100 г, а шампионът Slim Rice е със 7 калории на 100 г. Така включвайки ги в своето меню от една страна вие намалявате приема на калории и въглехидрати, а от друга страна те ви карат да се чувствате сити до 4 часа след техния прием.