Целулитът засяга около 90% от жените и е следствие както на генетична и хормонална предразположеност, така и на специфики от ежедневието – застоял начин на живот, неправилно подбрана храна, недостатъчен прием на вода и пр.

Има някои навици, които влошават положението с портокаловата кожа, като например носенето на тесни панталони и дънки, които пречат на доброто кръвообращение, съответно и на изчистването на токсините от тялото. А с натрупани токсини, целулитът е неизбежен!

Четете още: Деним-кралицата Кандис!

Все по-рядко жените посещават сауна. А тя помага много за изчистването на тялото от натрупаните токсини, които, както споменхме вече, са сред основните виновници за нездравия вид на кожата.

Старайте се да си набавяте достатъчно количество пресни плодове и зеленчуци - богати на целулоза. Търсете хранителни продукти с минимално участие на овкусители, консерванти и подобрители.

Четете още: Какво хапвате в офиса?

Приемайте често прясно изцедени сокове - известно е, че витамин С ускорява обмяната на веществата и подобрява микроциркулацията на кръвта.

Отделете достатъчно внимание на зеления чай - съдържащите се в него антиоксиданти спомагат за извеждането на всички шлаки и токсини от организма, които са потенциално отговорни за появата на целулит.

Една от главните причини за появата на портокаловата кожа е лошата микроциркулация на кръвта, която възниква при воденето на слабо активен начин на живот и отсъствие на физически тренировки.

Четете още: Целулитът няма шанс пред морската сол

Можете да се доверите и на домашната козметика – утайката от кафе върши чудеса за състоянието на кожата – за целия метод на употреба и въздействие на утайката прочетете ТУК.

Ето и още един чудесен „бъркоч“ против целулит, който можете да приготвяте у дома - към 100 мл растително олио добавете по 20 капки ароматни масла от риган, лимон, кипарис и хвойна. След душ масажирайте зоните с целулит с тази смес. Етеричните масла подпомагат и стимулират клетките при възвръщането на нормалния им жизнен цикъл.

Четете още: Изпитано и одобрено: Домашна грижа за красотата