Автор
Woman.bg

Добро представяне на българските лодки на Poseidon-Kaliakria Cup в Румъния

Първият ден на международната регата Poseidon-Kaliakria Cup 2014, 12 юни, премина много добре за българските ветроходци, които заемат челни места и в трите състезателни класа. Ветроходците се състезаваха в in-shore гонки във водите край Marina Eforie в Румъния.

В клас ORC Racers първите две места се заемат от румънските лодки Incognito и Farfalina, следвани от българската Wind Walker.

В клас ORC Cruisers първо място е за българската яхта Phoenix, следвана от румънската Bon Vie и българската North Burgas.

В третия клас Rally първите места са изцяло за български лодки – “Мистрал”, “Lady Kaliakria” и “Adventure”, които заемат съответно първо, второ и трето място във временното класиране.

Най-голямата регата по западното крайбрежие на Черно море продължава днес, 13 юни, с дълъг офшорен етап от Румъния до България, като следобяд се очаква ветроходците да пристигнат в Балчик.

За съботния ден, който ще е и първи състезателен ден в български води, се очаква към Poseidon-Kaliakria Cup да се присъединят близо 20 други лодки и специални гост-състезатели.

Техническата конференция за екипажите е в 10:30 ч сутринта на 14 юни на Марина Балчик, като веднага след това ще се проведе и пресконференция за медиите.

Международната надпревара, която за първи път обединява българската регата Kaliakria Cup и румънската Poseidon, се провежда между 12-15 юни 2014 в български и румънски води. Организатори на “Poseidon-Kaliakria Cup 2014” са Black Sea Sailing Association и Clubul Nautic Român от румънска страна и Морски клуб “Балчик” и ваканционен комплекс “Kaliakria Resort” от българска. Медиен партньор на събитието от българска страна е Sportal Media Group.

Морски клуб “Балчик” е клуб с дългогодишни традиции в морските спортове и динамична история. Страстта към морето, спорта и истинските изживявания възраждат традицията на клуба през 2007, след като е разформирован през 90-те години.

Ваканционният комплекс Kaliakria Resort, се намира на 8 км северно от Балчик и е проектиран от прочутия испански архитект Густаво Клостер, известен с луксозните си проекти за вили в Коста дел Сол. В рамките на комплекса се намира най-изисканият гурме ресторант на Северното Черноморие “El Balcon del Mundo”.