Не само жените губят интерес към секса след като родят, мъжете също. Господата, които прекарват часове в ролята си на добър баща, не могат да се похвалят с редовен сексуален живот, установи американско проучване.

В качеството си на пълноценни татковци новите бащи правят все по-малко секс и изглежда това ни най-малко не ги притеснява.

Лий Гетлър от университета Нотр Дам в щата Индиана проследил живота и хормоните на 433 млади мъже от филипинските острови. Той открива, че господата с най-много тестостерон са и най-склонни да станат бащи. Въпреки това, веднага след като станат татковци, нивата на мъжкия полов хормон спадат заедно с интензивността на сексуалния им живот.

Четете още: Да видиш близнака на татко

Д-р Гетлър е открил и увеличаване на хормона проклатин, който обикновено се свързва с кърменето, особено сред мъжете с най-голямо желание към родителството. "Майките претърпяват съществена биологична промяна с бременността и раждането. Все още не се е появила тенденцията да се мисли за бащата така, както за майката по отношение на секса. Мисля, че еволюцията е помогнала на мъжката физиология да инвестира в децата си и да се грижи добре за тях", коментира Лий Гетлър.

Той все пак успокои дамите, като подчерта, че физиологичната промяна при мъжете се наблюдава само през първите 1-2 години след като станат бащи.

Източник: БГНЕС