Запознайте се с бившия модел Кристина Естрада, която благодарение на брака си с един от най-богатите мъже в света, годишно харчи най-малко 1 милион паунда за дрехи, 250, 000 паунда за едно пътешествие, 94, 000 паунда за разкрасителни процедури и 9, 400 за четири опаковки крем за лице. Представихте ли си го?

54-годишната дама беше омъжена за саудитския бизнесмен шейх Уалид Джуфали и от развода си с него по-рано този месец тя получи 53 милиона паунда от състоянието му. Раздялата им се превърна в медийно събитие като най-скъпия развод в историята. След края му Кристина сподели, че тя се нуждае от крупната сума и че съвсем не мисли, че е твърде висока, заради стандарта си на живот. И тъй като би ни било трудно да си представим как и за какво точно се употребяват милиони за година, се поинтересувахме от разходите на Кристина и на още няколко дами в нейното положение.

16 хиляди паунда за килограм хайвер

Нито една себеуважаваща се дама, притежаваща толкова много пари, няма да си цапа ръцете с готвене. Всички заможни жени имат личен готвач, който е на тяхно разположение денонощно. Едно от любимите места за пазаруване на Кристина Естрада е луксозният супермаркет в Челси, откъдето често си купува хамон на цена от 1,800 паунда и килограм черен хайвер – за 16,000 паунда.

Друга известна със скъпия си развод дама, Ан Диас, споделя че месечно харчи около 5,130 паунда за пазаруване и отделно се храни и по ресторанти.

Вани с шампанско

Богатите дами буквално се къпят в шампанско и то много скъпо шампанско. Много от тях го използват като част от разкрасителните си процедури, докато си взимат вана. Шампанското помага за отпушването на порите и прави кожата по-мека, но не трябва да се използва твърде често – веднъж на шест месеца за 10 дни. Всъщност за тези бани не ви е необходимо скъпо шампанско, можете да използвате и най-обикновено.

Кристина споделя, че грижите й за външния й вид струват около 94,000 паунда на година и отделно си прави спа процедури в едни от най-скъпите хотели в Лондон като Bulgari Hotel, където цената на една процедура за лице струва 450 паунда.

20, 000 за еднодневен престой в Париж

Според проучвания милиардерите си правят по три почивки годишно, за които дават почти 2 милиона паунда.

Кристина Естрада не веднъж е споделяла, че любимото й място за отсядане в Париж е хотел Ritz. Тя нощува в разкошна стая, която е реплика на спалнята на Мария Антоанета във Версай. Престоят в луксозния хотел струва на Естрада 20, 000 паунда на вечер.

Другите любими френски хотели, в които богатите дами предпочитат да прекарват почивката си са Eden Rock Hotel и Villa Rockstar.

Частни самолети и яхти

Дори и возенето в първа класа е някак недостойно за дами, притежаващи милиони. Средностатистическият милионер харчи приблизително 13 милиона паунда за яхти и 9,5 милиона паунда за самолети.

Някои от тях са обзаведени с луксозни бани от мрамор, аквариум, златни съдове и прибори за хранене.

Разбира се, когато не пътуват с въздушен или воден транспорт, дамите се возят в скъпи коли, карани от личните им шофьори.

И едно от най-любимите скъпи удоволствия на милионерите са яхтите. Съпругата на руския олигарх Роман Абрамович, Даша Зукова, често може да бъде засечена да се припича на яхтата му, която е на стойност 1,5 милиарда паунда.

100, 000 паунда за чанта не им се струват твърде много

Повече от задължително е една себеуважаваща се заможна дама да притежава Birkin, която струва точно 100, 000 паунда. Кристина Естрада е горда собственичка на цели три модела, а на процеса по развода си в съда тя носеше Louis Vuitton, чиято цена е 21, 000 паунда.

Отделно Кристина споделя, че годишно за кожени палта дава приблизително 40, 000 паунда, за рокли отделя 109, 000 паунда и за обувки – 21, 000 паунда.

Украинската певица Камалия Захур пък харчи повече от 100, 000 паунда за висша мода и често си купува артикули от Elie Saab, Chanel и Balmain.

46-годишната Ноел Гоуфорт, която също е съпруга на мултимилионер, разкрива че обожава дрехите си и аксесоарите си на Chanel, Dolca & Gabbana и Versace и че много обича да показва гардероба си.

Разбира се, заможните дами предпочитат да пазаруват, когато няма други клиенти в магазина, затова те ги посещават в извънработно време, а Камалия споделя, че си спомня как веднъж е приключила шопинга си във Виена в 6 часа сутринта.

Да не забравяме диамантите

И най-скъпият тоалет няма да изглежда добре без подходящите аксесоари.

Кристина Естрада обожава хубавите часовници и заради това годишно за два нови дава 39,000 паунда. За 15 чифта слънчеви очила отделя по 4, 000 паунда, а най-скъпото й бижу е един син диамантен пръстен, на стойност 3 милиона паунда, за който тя и бившият й съпруг спорели в съда.

20, 000 паунда за фризьор

Много дами като Кристина Естрада и Камилия Захур разполагат с не един личен фризьор, за да могат да изглеждат превъзходно всеки път, когато излязат на вечеря или на важно събитие, в която и точка на света да се намират. Разбира се, за красавиците се грижат и гримьори, и стилисти.

Жилища по цял свят

Средностатистическият милиардер притежава по 4 имения по света като всяко от тях струва около 14 милиона паунда.

Камалия и съпругът й притежават цели 14 къщи в Украйна, Русия, Пакистан, Дубай, Испания и на Каймановите острови, като във всяка от тях има стая за гримиране, стая за караоке, стая за масажи, басейн и голямо подземно помещение, което изпълнява функцията на гардероб.

Икономите им струват около 300, 000 паунда годишно

За да поддържат вида на впечатляващите си имения, дамите използват услугите на цял отбор домашни помощници. Това е и една от причините икономството да е предпочитана професия в Англия. Детегледачките също печелят добре, ако работят за богатите семейства.

1, 000 паунда на час за фитнес инструктор

Често съпругите на най-заможните господа в света прекарват голяма част от всекидневието си във фитнеса като в Лондон най-предпочитан е този, който Кейт Мидълтън посещава.

Инструкторът, към чийто услуги се обръщат дамите печели по 1, 000 паунда на час и името му е тайна, но очевидно тренировките му са много ефективни.

Скъпи изненади за рождени дни

Милиардерите обичат да правят жените си щастливи. За 50-ия рожден ден на Кристина Естрада, бившият й мъж организирал три-дневно шоу в Абу Даби и парти, на което присъствали 200 гости, а в небето блестели фойерверки на стойност 75, 000 паунда.

Сватбеното тържество на Ан Диас и Кен Грифин през 2003 година, траело цели два дни и на него пеела Дона Самър. Празникът бил отбелязан и с шоу на артисти от Cirque du Soleil.

50, 000 паунда за билети за Wimbledon

Срещу сумата от 50, 000 паунда получавате право на централно място на турнира за следващите 5 години, а Wimbledon е едно от най-престижните събития, на които е недопустимо дами и господа от богатата прослойка на обществото да не присъстват.