Автор
Woman.bg

ДНК- тест казва дали има химия между партньорите

Късат листенцата на цветя или броят буквите в името на любимия - хората имат най-различни начини да разберат дали имат бъдеще с даден човек.

Сега вече има домашен тест, който може да установи разликата между обикновен флирт и сериозна връзка с комбинация от психологически и генетични тестове.

Тестът предлага "достъпен начин да се изследва химията и съвместимостта" между двама души, се казва на сайта на производителя, канадската компания Instant Chemistry.

Според компанията това е първият тест, който може да се направи в домашни условия и който е подкрепен с научно и психологическо изследване. Цената е 149 канадски долара, което се равнява на около 164 щатски долара.

Един комплект съдържа три теста. Един от тях е за генетичните елементи на двамата души, което показва тяхната дългосрочна съвместимост и химия.

"Чрез интензивни проучвания учените установиха, че удовлетворението от дългосрочна връзка се състои от две константи: вашата ДНК и човешката ви личност", казва д-р Сара Сийбрук от Instant Chemistry. "Науката зад нашия тест се основава на това изследване. Чрез комбинацията от биологични и психологически тестове можем да определим колко съвместими са двама души и да установим начини за преодоляване на различията", допълва тя.

Четете още: Целувките му - какво влага той в тях

Комплектът Couple Kit се състои от два биологически теста. Единият е на базата на удовлетворението от връзката, а другият е за дългосрочната химия между двамата. Тестът за удовлетворението от връзката определя дали мозъците на двама души произвеждат серотонин и разкрива различията в техните емоционални реакции в различни ситуации.

Серотонинът е свързван с успеха на връзката и щастливия брак.

Вторият биологичен тест установява доколко гените на партньорите се допълват взаимно.

С тази информация може да се разгледат основните компоненти на ДНК, като например как партньорите реагират на даден аромат, което е доказан начин да се определи дали двамата ще бъдат заедно в продължение на години. Накрая двойката може да направи онлайн тест за психологическа съвместимост, за да се определят чертите на характера и какво означават те за стабилността и щастието на една връзка.

Четете още: 3% от жените са зависими от секса