Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Днес луната е в знак Риби - избягвайте алкохола

Луната е в знак Риби - Време за почистване на тялото, за извеждане на токсините и шлаките. Активират се отделителната, имунната, ендокринната и лимфната системи. Благоприятен период за всички методи за пречистване на организма, както и за начало на хомеопатично лечение. Особено значима е личната и социална хигиена. От храната е желателно да се изключат месо, тестени изделия. Алкохолът в тези дни е абсолютно противопоказен. Трудно ще ви бъде да се ограничите от ядене, алкохол, лекарства. Не се опитвайте по този начин да успокоите своите емоции. По-добре си намерете някой, на когото можете да се изплачете какво ви тежи.

Краката се уморяват от дълго ходене и носене на неудобни обувки. Лесно се прихващат гъбични заболявания. Наблегнете на грижите на краката. Отделете достатъчно внимание на стъпалата, потопете ги в топла вана с билкова отвара и морски соли, масажирайте ги леко с подхранващ крем, направете си хубав педикюр. Рефлексотерапията е особено полезна в този момент.

30 лунен ден (07:00-17:00) - Ден за равносметка, за осмисляне и преразглеждане на извършеното до сега, преход в нов етап. Ден за завършване на всички дела, връщане на стари дългове и встъпване в новото. Добър ден за занимания с аромати и ухания на цветя, за съзерцаване на красота, пейзажи. Ако чуете лай на куче, това е предупреждение, че сте допуснали грешки през изтеклия лунен месец. Храната трябва да е лека. Целият свят е потопен в проявата на безкрайна Светлина. Ако в този ден чуете кучешки лай, това е знак, че нещо сте сгрешили в пътя на живота през изминалия лунен месец. Добре е да се избягват половите отношения.

В 16:55 настъпва частично слънчево затъмнение. С новолунието настъпва и 1 лунен ден (17:00-07:35 на другия ден) - В 1-и ден на лунният месец е сътворен Адам. Всичко замислено и планирано през този ден от вас има големи шансове да се реализира, да се въплъти в живота, за това мислете само в нужното направление, избягвайте черните мисли и лошите пожелания. Не трябва да се причинява вреда на никого, даже в мислите. За това е нужен постоянен самоконтрол. За групови занимания и колективна работа не е подходящ деня. Много е добре да се простят всички обиди. Изхвърлете всички негативни мисли от ума си и не ги допускайте, защото могат да се въплътят. Днес придобиват особена сила. Хората родени през този ден като правило живеят дълго. Добре е да има запалена свещ с равен и топъл пламък до вас, върху който да се съсредоточите и да се концентрирате само върху хубави неща.

Секс - В 1-и лунен ден по възможност секса да се избягва. Организмът се намира още в програма на самокорекция, затова всяка намеса ще доведе до грешка в настройката на вашия биокомпютър. По време на този период, се пренастройва хормоналната система, и половият контакт, както се знае, е много силен прилив на хормони, което пречи на организма плавно да навлезе в новия времеви промеждутък.

Секс в първия лунен ден може да доведе до сериозни заболявания в сексуалната сфера, което от своя страна ще засилва процеса на стареене. Защото според източната мъдрост, човек е здрав, докато е наред сексуалния аспект на живота му. Ето защо през първия ден на Луната е " време да се обичате, " а не "правенето на любов. "