Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Днес емоционалното състояние е нестабилно

Луна в знак Дева. Как влияе Луната върху личните взаимоотношения и семейството? Благоприятен период за обучение на децата в някакви умения и навици. Домашната работа не влиза в сметките. Съпрузите вероятно ще започнат да се упрекват един друг, ще си търсят кусури, ще се критикуват. Доста тягостно положение. Добре ще ви се отрази стоенето в различни стаи. Намирайки се в Дева, Луната ще примири зетя със съществуването на своята тъща. Ще се отнася към нея като към обективна реалност, която е безсмислено да се опитва да промени. Тъщата престава да е въплъщение на цялото зло и несправедливост. Отношението към нея ще бъде хуманно. СнахитDnes е обаче да стоят по- далеч от своите свекърви. Ако им се прииска да се извинят за нещо, за което съжаляват, то не е най- удачният момент за това. Избягвайте с всички сили разговорите. Няма да ви разберат. Не си създавайте неприятности сами. Хората като цяло стават по- практични, рационални и трезво мислещи. Най-доброто време за решаване на всекидневните проблеми. Тука се крие една малка опасност, трудно ще се забележи главното и глобалното.

16-ти лунен ден ( до 19:38ч) е един светъл и хармоничен ден, в който следва да се избягват спорове, критики, всякаква агресивност и безцеремонност в поведението. Това в последствие може да се отрази на здравето, тъй като астралната енергия е в упадък.

Денят е свързан с Божията искра. Повишението на температурата на тялото е знак за благодат. Счита се за благоприятен ден за начало на нови дела. Нараства влечението към красотата и изкуството. Общуването с близки приятели носи истинско удоволствие. Добре е да се завършват дела, да се връщат дългове, да се помирявате с хората, да си прощавате и да възстановявате отношения.

Подстрижка – Отказвайки се от подстрижка, вие защитавате сърдечно-съдовата и ендокринната система. Може да боядисвате косата с натурални оцветители в тъмни тонове за вътрешна стабилизация.

Покупки – Неблагоприятен ден за всички покупки. Няма да забележете нещо важно, някой скрит дефект относно покупката и после може да съжалявате, че сте я купили.

Сънища – Единственият лунен ден, в който образите в съновиденията не носят никакъв съществен смисъл. Като правило това е само хаотичен набор от символи, които са отражение на отминали събития. Според практиката хората забравят своя сън в този ден и изобщо не помнят какво са сънували.

Секс - В 16-ти лунен ден никакъв секс, никаква еротика, само почивка!

17-ти лунен ден (след 19:38ч до 20:42ч на 13.02.) Денят е пасивен, но може да бъде и тежък. Период на натрупване на впечатления. Изостря се чувственото възприемане на света. Като мотив за постъпките, преобладават емоциите. Емоционалното състояние е нестабилно, а в настроението има резки промени без видими причини. От сълзи и сантимент, човек лесно може да премине към злоба и агресия. Препоръчва се вегетарианска диета. Добре е излишната сексуалност да се трансформира в творческа енергия. Човек трябва да се справи с тъмните сили вътре в себе си. Необходимо е да се работи над лошите мисли. Да се съблюдава справедливост, да се оказва подкрепа на нуждаещите се. Кожните проблеми или скритите стари рани са знак за нарушаване на космическата еволюция.