Автор
Woman.bg

Дизайнерска носия вместо булчинска рокля през 2017 г.

Една от woman-ките се сгоди преди броени месеци и поради това в последно време в офиса темите за избора на булчинска рокля и подготовката за сватбата са често обсъждани.

Затова и когато разбрахме, че на 21 и 22 януари (събота и неделя) в елегантната „Бална зала” и зала „Средец“ на SOFIA HOTEL BALKAN /SHERATON/ ще се състои най-голямото сватбено изложение в страната BALKANIKA WEDDING & HONEYMOON EXPO, чувство на чиста радост обзе екипа ни.

Изложението дава изключителната възможност на бъдещите младоженци и техните семейства да получат обширна информация за организацията на сватбеното тържество в рамките на един уикенд.

В рамките на изложението на едно място ще бъдат събрани общо 68 фирми – изложители, които покриват всички сфери от сватбения бранш: булчинска мода, аксесоари, цветя и покани, сватбени агенции, видео и фото услуги, фойерверки и пиротехника, ресторанти, хотели и локации за провеждане на сватбеното тържество, бижутерия, туристически агенции с предложения за меден месец.

В първия ден на събитието ще има и ревю на булчински рокли, в което ще участват фирмите изложители, а тоалетите ще бъдат представени от танцьори и актриси. Ревюто ще започне в 15:00 часа на 21 януари (събота) в зала „Средец“ на първия етаж, а през целия ден преди ревюто ще има открита сцена с демонстрации на грим и прически. В първия ден ще бъде връчена и специалната награда на сп. „Сватба“ за „Звездна сватба на годината“.



Организаторите от ЕКСПОЛАЙН ООД подкрепят за първа година фондация „Пинк“ – „Розовата фондация“ / Pink Fondation – pinkfoundation.bg /, като предоставят щанд, на който ще се продават сватбени аксесоари, изработени от сираци, участващи в безплатни клубове по интереси, организирани от фондацията.
В арт работилницата към фондацията децата са изработили покани, декопажни кутии, бижута и подаръци за гостите на изложението.

По време на пресконференцията Мария Велизарова – главен декоратор на верига магазини „100 грама сладки“, обобщи тенденциите при сватбените торти, като отбеляза, че през 2017 г. те са под мотото „Романтика“.

При украсата на тортите са актуални акцентите от цветя и дантела, както и нестандартните цветове. Водещи тенденции са също „голата торта“.

При сватбената кинематография има две основни водещи тенденции. Едната е Cablecam („Кейбълкам“) – заснемане на сватба отгоре, подобно на дрон, но в затворено пространство, като камерата се движи по въжета близо до тавана. А другата тенденция е „Звуков дизайн“ – микс от атмосферни звуци и ефекти, които се монтират към видеото.

Дизайнерите и модните марки, които участваха в пресконференцията, очертаха и някои от водещите тенденции при сватбената мода.

Христо Чучев акцентира върху разкроените, по-пищни и раздвижени поли с красива украса, както и върху подчертаното завършване на ръкавите в долната част и по-специално – разкрояването от лакътя надолу. Поля Миланова, дизайнер на Mon Amour акцентира върху цветните елементи, които правят булката закачлива и запомняща се. Модна къща Paloma Fashion очерта като водещи силуетите „русалка“ и „принцеса“, основните цветове са „офлайт“, „айвъри“ (off white, ivory), а също така съчетание на тези цветове в комбинация с нежни карамелени и розови нюанси.



При сватбените рокли се залага също на акцентите върху деколтетата, раменете и гърба и нежните дантели върху “skin net” – тюл, ефирни 3D цветя, ръчно пришити кристали, мъниста и пайети, а ефектът е илюзия за рисунка върху тялото. Деколтета са дълбоки “V” - образни, както отпред така и на гърба. Материите, които се налагат през 2017 г. са: коприна, жоржет, тюл и не на последно място дантелата със своя разкош и женственост! Шапките са елегантно и интересно решение за сватбената визия не само за булката, но и за гостите на сватбата, отбеляза Ирина Сардарева.



А за сватбените двойки, които искат да заложат на фолклорна сватба, има също интересни предложения на сватбени носии от "Мели-М“ с дизайнер Марияна Викиева.



В рамките на изложението посетителите ще имат възможност да се срещнат лично с професионалистите, да намерят много отговори на въпросите си, да почерпят идеи и съвети, да се възползват от големите отстъпки и да се ориентират в организацията, за да се потопят спокойни в красивата романтична атмосфера на сватбения ден. На щанда на SPA DEMETRA през целия ден очакват гостите различни SPA изкушения – ще се демонстрират SPA терапии, подходящи за бъдещи булки и момински партита, Злато, Диамант, Рубин за лице, вграждане на 3D мигли, топ терапия за отслабване, ако роклята едвам се закопчава – с Гипс Клин младоженците ще влязат в дрехи с един номер по малки.

Всички посетители ще участват и в тoмбола с много награди, осигурени от организаторите! Изложението ще бъде отворено за посетители през двата дни с работно време: Събота – 21.01.2017 от 11-19 ч. и Неделя 22.01.2017 от 11-18 ч. Вход с покани или билет на място. Цена 3 лв.