Автор
Woman.bg

Диляна Попова роди! Името на сина й предизвика спорове!

Диляна Попова роди първородния си син. Вчера, на 21 септември, на бял свят се появи малкият Борил. Момченцето тежи 3,700 г и е в цветущо здраве.

Асен Блатечки е на седмото небе и през сълзи се похвалил на всички приятели, че е станал татко за втори път, пише HotArena.net.

Припомняме, че Диляна Попова забременя от Асен миналата година около Коледа, като няколко месеца двамата криеха от медиите дори, че са заедно. Блатечки имаше друго семейство и дъщеря, които остави заради моделката.

Според техни близки обаче двамата трудно се разбират и може да не останат заедно. Едно е сигурно – Блатечки ще гледа сина си Борил така, както продължава да се грижи за дъщеря си Катерина.

Царското име

Спорове в интернет предизвика името на новороденото. „Що за име е Борил?!“, „Какви са тия изчанчените имена?! Доменик, Борил, Марая…“, възмущават се интернет потребители.

Всъщност, за разлика от гореспоменатите имена, Борил е изцяло българско. Той е племенник на цар Калоян и е властвал на трона повече от 10 години.

Факт е, че в последно време родните звезди дават странни и небългарски имена на децата си, но такъв със сигурност не е случаят със сина на Диляна Попова и Асен Блатечки.

При кръщаването на малкия Борил родителите единствено не са спазили традицията да го кръстят на дядо си. Детето не е взело буквата нито на бащата на Блатечки – Емил, нито на таткото на Диляна Попова – Красимир.

Четете още: Диляна Попова се усамоти на морето