Настъпи ли пролетта, диетите се събуждат от зимния си сън. Така популярният от преди няколко години "Бебешки режим" предлага своята помощ във вталяването за новия сезон.

Става въпрос за популярната в Холивуд "бебешка диета", която включва замяна на основните ястия за деня с по едно бурканче бебешко пюре.

Дженифър Анистън например, напълно подкрепя откритието на Слиман, като неведнъж е казвала, че когато се налага да влезе бързо във форма, го прави благодарение на пюренцата.

Четете още: Дженифър Анистън иска тялото на Жизел Бюндхен

В известно телевизионно шоу пък, Рийз Уидърспуун споделила, че се опитва да уравновеси диетата, похапвайки си два пъти на ден пюрета и веднъж - лека храна за възрастни.

Марша Крос от своя страна предпочела по-безболезнения и сит вариант на диетата - заменя само следобедната си закуска с пюре.

Бебешката храна се смята за подходяща за отслабване, защото няма консерванти, оцветители и други добавки, както повечето останали храни. Освен това е предварително приготвена и поради това спазването на подобна диета е лесно.

Четете още: Започваме тази пролет с промяна - Средиземноморска диета

Имайки предвид факта, че порциите са малки тази диета за отслабване спада към нискокалоричните диети, които трябва да се спазват под лекарски контрол.

Има два варианта, които може да изберете по време на диетата за отслабване с бебешка храна:

- да консумирате само бебешка храна – пюрета, каши и супи в бурканчета
- едното хранене да бъде нормално, а през останалата част от деня да ядете бебешка храна

За всички, които не са склонни на подобни експерименти, препоръчваме да се насладите на топла супа с един сухар или на голяма, свежа салата с парче риба и портокал за десерт. Пюрето го оставете за следобедна вкусна глезотийка.

Четете още: 4 дни на сандвичи - 3 килограма по-слаби