Певица, актриса и бизнесдама – Дженифър Лопес вече е на 45 години, но изглежда по-добре от всякога. Звездата, популяризирала пищните, но стегнати женствени форми, е готова да сподели с вас своите фитнес-тайни и правила за хранене.

Джей Ло се снима във филми, изнася концерти, гледа две деца и вдъхновява жените по света да станат „по-добра версия на самите себе си“. Съвместно с фитнес-компанията BodyLab звездата разработва комплекс от тренировки и диети за жени, който искат не просто да отслабнат, но и да направят фигурата си по-хармонична.

„Станах рекламно лице на BodyLab, защото компанията ни учи да обичаме телата си и да работим върху тях“. А Дженифър със сигурност знае какво означава да работиш над себе си.

Тайна № 1

След ражданията певицата си е върнала предишната форма с помощта на спринтьорски триатлон. Оттогава насам тренира под ръководството на прочутата Трейси Андерсън (други нейни клиенти са Мадона, Шакира и Гуинет Полтроу).

Целта на Лопес била по-сериозна от банално отслабване – звездата искала да участва в състезания. „Чувствах се като боец, който излиза на ринга за решаващ двубой“. В резултат на нахъсаните тренировки Дженифър свалила 18 килограма и участвала в първото си състезание по триатлон в Малибу през 2008 г. само половин година след раждането.

Тайна № 2

„Тренирам с Трейси 3-5 пъти седмично и се занимавам с хореография, колкото мога по-често“. Джей Ло обича аеробиката, вдига тежести във фитнеса и изпълнява комплекс 9-13 упражнения за женски проблемни зони (седалище, крака, корем), като треньорката променя комплекса на всеки десет дни.

Тайна № 3

„Успях да сваля последните упорити 4 кила с вегетарианско хранене. Не съм фен на диетите, но ми хареса – приятно е да усещаш, че правиш нещо полезно за тялото си“, признава звездата.

„Сега ям почти всичко, но на малки порции. Все така обаче менюто ми е съставено основно от плодове и зеленчуци“. Желязното правило на Дженифър е „никаква захар и никаква сол“.

Тайна № 4

Въпреки натоварения си график, Лопес спи минимум по 8 часа на денонощие. „Твърде скучен човек съм, за да ходя на партита и да се веселя до сутринта“, смее се звездата.

„Ако не съм заета на снимачната площадка, си лягам към полунощ“.

Тайна № 5

Любимата мантра на Дженифър е „Когато изглеждаш добре, се чувстваш добре“. Въпреки това тя предпочита медитацията пред салоните за красота и СПА-центровете. „Сядам, не мисля за нищо и просто дишам. Когато хвана нужната вълна, мислите ми се избистрят – така ми е по-лесно да бъда щастлива и да взимам правилните решения“.

„С годините се уверих, че щастието е хармонията между тялото, ума и душата. Когато сте щастливи, се справяте успешно с всичко“.

Тренировките на Джей Ло

Седалище

Застанете на 4 крака. Сложете лявата длан на кръста, изпънете левия крак назад и го вдигнете възможно най-високо. Върнете се в изходно положение. После вдигнете настрани левия крак, сгънат в коляното, изправете го и задръжте така за няколко секунди. Върнете се в изходна позиция и повторете същото на другата страна. Направете по 15 повторения за всеки крак.

Крака и ръце

Изходно положение – легнете по корем с ръце, сгънати в лактите, опрете дланите в пода на нивото на гърдите. Повдигнете левия крак и стъпете на пръсти. Опънете десния крак изправен перпендикулярно на тялото. Оттласнете се с ръце от пода и вдигнете торса възможно най-високо с изправени крака и извит гръб. Върнете се в изходно положение. Направете 30 повторения, след което сменете страната.

„Винаги съм се чувствала добре в собственото си тяло и се обичам всякаква. Има обаче една част от мен, която ми казва „Хайде! Знаеш, че можеш да станеш по-добра!“.

Корем

Застанете на колене, разтворете краката малко повече от широчината на раменете за устойчивост. Вземете в дясната ръка гиричка от 2 кг. Сгънете ръката в лакътя и задръжте гиричката зад кръста, така че да гледа настрани. Опрете лявата длан на кръста. Наведете торса вляво, пазейки равновесие, после се върнете в изходно положение. Наведете се надясно, държейки гиричката встрани с изпъната ръка. Направете 30 повторения, после сменете ръката.

Споделете какъв е хранителният ви режим и спечелете награди от Jamieson